Öltözködjünk

Máris olcsóbban vásárolhatunk a boltokban

Idén a szokásosnál jóval előbb, máris megkezdődtek a nyári leárazások a boltokban.

A nagy leárazások általában januárban és július végén szoktak lenni, de idén már most is 20, 30, 50, vagy akár 70 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk az üzletekben.

Ilyenkor sokaknak szüksége van egy-egy új ruhadarabra, szandálra, papucsra, vagy akár bikinire a nyári szezonra. A plázákban nézelődők közül sokan örömmel fogadták, hogy máris megkezdődtek a nyári leárazások. A Tényeknek nyilatkozók közül többen elmondták, hogy a leárazott termékeket nézik meg először, és volt, aki azt is bevallotta, hogy ilyenkor olyat is megvesz, amire nem feltétlenül van szüksége, csak, mert most olcsóbb.

Leárazásokat egyébként két okból szoktak tartani az üzletekben: hogy kisöpörjék a már felesleges készletet, vagy hogy az akciókkal becsalogassák a vásárlókat, akik esetleg az új kollekcióból is válogatnak.

Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára elmondta, hogy a leárazás mértékét mindig pontosan és egyértelműen fel kell tüntetni, ha a reklámújságba, az árun és a polcokon is más-más ár szerepel, a vásárlónak a legalacsonyabb feltüntetett árat kell kifizetni. Figyelmeztetett arra is, hogy a szabatossági szabályok a leárazott termékekre is vonatkoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top