Öltözködjünk

Hatalmas lehetőséget kapott Londonban egy fiatal magyar divattervező

Kirilla-Molnár Lilla diplomakollekcióját is beválasztották a divatvilág ugródeszkájának számító Graduate Fashion Week programjába ahol a nemzetközi divatiskolák végzősei közül a legjobbak mutatkozhatnak be.

Az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen fedeztek fel több, ma már híres divattervezőt, mint Stella McCartney, Antonio Berardi, és itt figyeltek fel a Burberry kreatív igazgatójára, Christopher Bailey-re is.

A 23 éves Kirilla-Molnár Lilla a londoni Istituto Marangoni hallgatója, és ugyan kisgyerekként imádott rajzolni, a divat iránti elköteleződés csak a gimnáziumi években jelentkezett. Az utolsó két évben már tudatosan készült a továbblépésre, Borszéki Zita divattervező javaslatára a Felszabtér Rajziskolában fejlesztette rajztudását. Több ország egyetemére sikeresen felvételizett, végül Londont választotta, mert úgy gondolta, hogy a divatfőváros kínálja a legtöbb lehetőséget.

Hatalmas lehetőséget kapott Londonban egy fiatal magyar divattervező
Kirilla-Molnár Lilla
Fotó: Facebook

 

Az Istituto Marangoni mellett szólt az is, hogy a hordhatóbb ruhák tervezésére fektetik a hangsúlyt, és a szakma gyakorlati oldalára, az iskola utáni évekre is felkészítenek. Lilla a féléves szakmai gyakorlatát a Monreal London luxussportruhákat tervező cégnél töltötte, ahol a tervezés mellett egy fiatal brand márkaépítésébe is betekintést nyert.

Hatalmas lehetőséget kapott Londonban egy fiatal magyar divattervező

A most vasárnap nemzetközi porondon debütáló LILLA KIRILLA márka “Stay Afloat” kollekcióját a klímaváltozás inspirálta. A globális felmelegedés miatt várható tengerszint-emelkedés és az olvadó jégtáblák nemcsak a színekben és az anyagválasztásban köszönnek vissza, hanem a mentőfelszerelésre utaló elemekben is: a mentőmellényre jellemző varrásmintákban és szegélyekben, valamint a jellegzetes csatok, pántok, fűzőlyukak használatában.

Egy luxury kollekciónál elvárás a minőségi anyagválasztás; a tervező első osztályú szövetekkel hangolta össze a víztaszító anyagokat, amit – egy környezettudatos kollekció esetében – természetesen nem bőrrel, hanem ugyanazt a hatást keltő bevont pamut és vászon alkalmazásával oldott meg.

Hatalmas lehetőséget kapott Londonban egy fiatal magyar divattervező

“Tulajdonképpen csak egy hete derült ki, hogy vasárnap az én munkám is kifutóra kerül – tudtuk meg Lillától. – Nagyon izgatott vagyok, mert ez az első igazi, saját divatbemutatóm, aminek minden pontjáért én felelek. A divatlapok és a nagy divatházak képviselői mind itt lesznek, ez tényleg egy kiugrási lehetőség minden kezdő divattervezőnek.”

Június 5-én, vasárnap este 8-kor kiderül, hogy a szakmai zsűri után a divatvilág elitjének tetszését is sikerül-e elnyerni.

Mi nagyon drukkolunk, sok sikert, Lilla!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top