Öltözködjünk

Menő divatblogger lett a 83 éves bácsi

Az orvosból lett szabó büszke a váratlanul jött hírnévre.

Egy ausztrál fotós, Zoe Spawton pár hónapja Berlinbe költözött és pincérnőként helyezkedett el egy helyi kávézóban. Munka közben figyelt fel egy feltűnően jól öltözött, idős úrra, aki minden reggel elsétált a kávézó előtt. Egy nap aztán megszólította és megkérdezte tőle, hogy lefényképezhetné-e? A bácsi örömmel állt a kamera elé. Kiderült, hogy Alinak hívják, 83 éves, négy évtizede Törökországból emigrált Németországba. 18 gyermek édesapja, egykor felcser volt, manapság azonban szabóként dolgozik és a saját ruháit is maga varrja.

Forrás: What Ali Wore
Forrás: What Ali Wore

Zoe és Ali kiválóan összebarátkoztak, és a fotós rendszeresen le is fényképezte a bácsit a legkülönfélébb öltözékekben, majd az elkészült képekből közösen divatblogot indítottak. “Nem engedi meg, hogy minden nap lefotózzam, például ha nem érzi jól magát, rossz hangulatban van, vagy beteg. Olyankor is visszautasítja a fotót, ha úgy érzi, hogy nincs tökéletesen öltözve, vagy az adott szettet már lefényképeztem” – mesélte Zoe egy német lapnak.

Ali divatblogja, a What Ali Wore pár hét alatt hatalmas siker lett: mostanra több mint 24 000-en követik rendszeresen. Zoe elárulta azt is, hogyan fogadta az idős szabó a hirtelen jött hírnevet: “Először viccesnek találta, de azt hiszem, kicsit büszke rá. Ma már utasításokat ad nekem és azt is megmondja, hol és hogyan szeretne pózolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top