Öltözködjünk

10 tipp a tökéletes irodai outfithez

Egy új kosztüm, egy divatos cipő vagy feltűnő kiegészítő valóban szebbé tudja varázsolni a szürke hétköznapokat. De hogy kinek milyen szín, fazon vagy minta áll a legjobban, már nehezebb kérdés.

Az irodai dress code sokszor nem ad túl nagy mozgásteret, de ma már a fekete-fehér-szürke-bézs színpalettán belül is lehet találni izgalmas szabásvonalú vagy különleges anyagból készült ruhákat, kiegészítőket. Ha megpróbáljuk egy kicsit belevinni saját magunkat is a szettjeinkbe, máris nyert ügyünk van, hiszen tárgyalópartnerünk sokkal könnyebben megjegyez minket, ha viseltünk valami egyedit.

Stílustippek a tökéletes irodai outfithez

  1. Találd meg a legjobb fazont! A derékban szűk blézer csodás homokóraalakot ad, a magasan végződő nadrágok jótékonyan nyújtják a lábakat, amit egy a nadrág színével megegyező cipővel tovább fokozhatsz!
  2. Ügyelj az ujj hosszára! A túl hosszú ujjak slampossá teszik megjelenésedet, az ideális zakó ujja a kézfejig ér, ez alól pedig maximum 2 ujjnyira lóghat ki a blézer.
  3. Minden részlet számít! Figyelj arra is, hogy mit viselsz a ruha alatt: az alsóneműd mindig maradjon észrevétlen!
  4. Se túl magas, se túl rövid! A cipőd ne legyen túl magas, a szoknyád pedig nem lehet túl rövid. Előbbinél a sarokmagasság maximum 7 cm, utóbbi pedig 5 cm-rel végződhet a térded fölött!
  5. Ne mutass túl sokat! Ha már megfogalmazódik a fejedben, hogy nem túl mély-e a dekoltázsod, akkor biztos lehetsz benne, hogy az! Ilyenkor egy vékony top a blúz alatt megmentheti a helyzetet.
  6. A kevesebb több! Megjelenésed eleganciát és harmóniát sugároz majd, ha figyelsz a színek összhangjára! Egyszerre maximum 3 árnyalatot viselj! Ha pedig valamelyik darab mintás, akkor a többi legyen egyszínű!
  7. Árnyjáték. A sötét színek slankítanak, az élénkek kiemelnek. Amit elrejtenél, ott viselj sötétebb árnyalatot, amelyik testrészedre büszke vagy, oda jöhetnek figyelemfelkeltőbb színek.
  8. Színes részletek. Az őszi–téli trendekben is tarolnak a színek, a mustársárga vagy a bogyós gyümölcsök árnyalatai. Csempéssz egy kis játékosságot az irodai szettedbe: egy színes bőrtáska, sál vagy kendő egy szürke kosztümöt is izgalmassá varázsol.
  9. Az ápolt külső fél siker. A körmöd ne legyen se túl hosszú, se túl harsány. A smink elengedhetetlen, de itt is igaz: a kevesebb több!
  10. Fókuszban a minőség! Mindenhol, de az ékszereknél különösen figyelj a minőségre. Inkább legyen néhány nemesfémből készült darabod és azokat variáld, mint hogy minden napra legyen egy bizsud.
10 tipp a tökéletes irodai outfithez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top