Öltözködjünk

Magyarok tervezték az idei fesztiválszezon legizgalmasabb napszemüvegét – videó

A nyári fesztiválkiegészítő kedvenc koncertünk vagy zeneszámunk hallgatása közben pszichedelikus élményt nyújt – pszichés és jogi következmények nélkül.

Két formatervező, az elsőéves MOME-s Ágoston Bence és a Red Dot-díjas Toronyi Péter a fesztiválszezonra időzítette MOOD napszemüvegének megjelentetését. A cserélhető és forgatható színes lencsék mind másképpen törik meg a fényt, így minden pillanatban más szineztézikus utazást kínálnak.

A nemzetközi sajtóba tavaly nyár végén robbant be az ötlet, és többek között olyan oldalak írtak róla, mint a Daily Mail, a Fubiz, Wired és a Beautiful/Decay magazin. Most az alapítók közösségi finanszírozási kampányt indítottak, hogy elegendő forrást szerezzenek a MOOD fesztiválszezonra időzített tömeggyártásához és szállításához.

A MOOD egyedi kialakítású flexibilis kereteibe 6 darab különböző mintázatú színes lencse helyezhető, melyek ezután minimális forgatás hatására is változó, színes és szokatlan vizuális világot teremtenek, közvetlenül a szemünk előtt.

Mindegyik lencse másképpen szűri meg a fényt, melyek mintázata optikai effektekből – például Moiré-effekt – áll. A színes lencsék mellett két UV lencse is helyezhető a keretbe, így napszemüvegként is használható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top