Öltözködjünk

Véres lábáról készített fotót a pincérnő – egy egész világ fogott össze érte

Egy hét alatt több mint tízezren osztották meg azt a fotót, amit egy kanadai pincérnő készített a lábáról egy nyolcórás műszak után.

A poszt, amit egy bizonyos Nicola Gavins tett közzé, finoman szólva is döbbenetes. És nem pusztán a vér miatt. A fotóhoz mellékelt szövegből ugyanis az derül ki, hogy az edmontoni Joey Restaurant elnevezésű étteremben dolgozó hölgyeknek minden kényelmetlenség, leesett köröm, és fájdalmas seb ellenére is kötelező a magassarkú. Igen, sokszor még egy ilyen sérülés másnapján is. 

“Az étterem szabályzatában feketén-fehéren le van írva, hogy a nőknek kötelező legalább háromcentis magas sarkút hordaniuk, hacsak nincs orvosi igazolásuk arról, hogy nem hordhatnak” – írja a poszt szerzője, majd hozzáteszi, miközben a férfiak a saját szekrényükből öltözködhetnek, a nőknek kötelezővé tették az egyenruhát, ami 30 dollárba, átszámítva több mint 8000 forintba kerül.

Nicola, a poszt szerzője és a szóban forgó pincérnő közeli jó barátja a posztban elárulta, barátnője hiába kérlelte a turnusvezetőt, hogy lecserélhesse a magassarkút, mindannyiszor elutasították. A nap végére az egyik körme végül leesett az igénybevétel és a sérülései miatt.

A barátnő szerint mindez elfogadhatatlan, dühében pedig szexistának nevezte az étterem öltözködési előírásait. Legnagyobb meglepetésére a posztja nem maradt visszajelzések nélkül: vírusszerűen terjedni kezdett, és egy hét alatt több mint tízezer megosztást kapott. A döbbenetes fotó és a keserű sorok végül az étterem vezetőségéhez is eljutottak, akik közleményben reagáltak a leírtakra:

Nagyon megrázott minket a poszt, ezért miután tudomást szereztünk róla, felvettük a kapcsolatot az érintett alkalmazottunkkal. Miután beszéltünk vele, összehívtuk a menedzsmentet, hogy biztosak lehessünk benne, hogy az alkalmazottainkhoz a lehető legpontosabb információk jussanak el a szabályainkat illetően.

Közleményében az étterem azzal védekezik, hogy a szabályzatukban nincs előírva, hogy a nők által viselt fekete cipőnek magas sarkúnak kell lennie. Szerintük ennél sokkal fontosabb, hogy a cipő talpa vastag legyen és ne csússzon. De ez is elsősorban az alkalmazottak biztonsága miatt előírás. 

Olvass még több cikket öltözködés témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top