Öltözködjünk

Ennyibe kerül a vasutasok új formaruhája

Kedvezőbb áron jutott hozzá a MÁV a dolgozók formaruháinak kiegészítőihez. Így a munkavállalók az olcsóbban beszerzett nyakkendőket és kendőket köthetik hamarosan a nyakukba.

2015 augusztusában tette közzé a MÁV, miszerint közel nettó egymilliárd forintért új egyenruhát rendelt a formaruha viselésére kötelezett dolgozóinak.

A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, illetve télikabát, átmeneti kabát és esőkabát található. A korszerű formaruhák első darabjait már tavaly szeptemberben leszállították a vasúttársaság részére. A MÁV 2018. január 1-jéig az utolsó darabokat is szeretné kiosztani dolgozóinak. A jelenlegi formaruhát több mint tíz éve vezették be a vasúttársaságnál.

Az új ruházat sötétebb mélykék színű, természetesen korszerű alapanyagokból készül. A kabátokat lélegző és vízálló alapanyagokból, ragasztott technológiával állították össze, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok szintén lélegzők, könnyen kezelhetők. A fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek.

A férfi kalauzok, pénztárosok és forgalmisták nyakkendőit 3.150 forint helyett 2.490, míg a hölgyek kendőit 2.790 forint helyett 1.990 forintos nettó áron szállítja a közbeszerzésen nyertes két cég, a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

A Magyar Idők birtokába került dokumentum szerint az eladó maga jelezte, hogy a minőség megtartása mellett is lehetősége nyílt a kiegészítő darabokat olcsóbban legyártani és szállítani a MÁV dolgozói részére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top