Öltözködjünk

Több ezren ünnepelték a divatot Budapesten – fotók

Telt házas bemutatókkal zajlott le a Várkert Bazárban április 15-16. között a negyedik Elle Fashion Show. A népszerű divatesemény idén a "We are women" koncepcióra épült, és mind a külföldi, mind a hazai tervezők kollekcióját hatalmas tapssal jutalmazta a közönség.

Pénteken óriási sztárdömpinggel és Oláh Ibolya meglepetésdalával startolt a női egyenjogúság jegyében a tavasz nagyszabású divatünnepe, az Elle Fashion Show. Másnap a legnagyobb nemzetközi márkák bemutatóin túl olasz, francia és lengyel tervezők kreációit csodálhatták meg a divat szerelmesei, emellett pedig a legtehetségesebb magyar tervezők is lenyűgözték a közönséget. Szombaton az egészségvédelemről, a rákszűrés fontosságáról is hallhattak előadást az érdeklődők.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy két nap alatt ennyien kíváncsiak voltak a bemutatóinkra. A külföldi tervezők stílusos kreáció minden évben kiemelt figyelmet kapnak, Valentine Gauthier párizsi outfitjeit már a korábbi években rendkívül megszerette a közönség, így ő már szinte állandó vendégként tért vissza a show-ra. Új tervezőként Paolo Errico csempészett egy kis olaszos temperamentumot a kifutóra, de emellett három tehetséges lengyel kreátor közös brandjét, az Elementyt is megcsodálhatta a nagyérdemű” – emeli ki az esemény nemzetköziségét Liptai Lívia, az Elle Magazin főszerkesztője.

Természetesen a külföldi tervezők mellett fiatal magyar kreátoraink is ámulatba ejtették a közönséget. Szegedi Kata rétegzett, eklektikus öltözékeit a nagyvárosi lüktetés, a fiatalság szabadsága jellemezte, a Kele Clothing kötött darabjai azoknak készültek, akik lélekben mindig gyermekek tudnak maradni, míg Sármán Nóri csipkés outfitjei a romantika világát varázsolták szemünk elé.

A színvonalas divatestre a hazai közélet ismert személyiségei is kíváncsiak voltak. A nézők soraiban olyan hírességekkel találkozhattunk, mint Erős Antónia, Nagy Ervin, Balla Eszter, Détár Enikő, Király Viktor, Görög Zita, Kiss Ramóna, de itt volt Lakatos Márk, Pataki Ági, Danics Dóra, Baronits Gábor, Weisz Fanni, Nagy Adri és Keleti Andi is lányával.

“Legjobban most Szegedi Kata ejtette rabul a szívem, de imádtam az egész estét. Voltak olyan ruhák, melyeket bármikor nagyon szívesen viselnék és persze olyanok is, amiket elképzelni sem tudnék magamon. Én a végletek embere vagyok, ami az öltözködést illeti: imádom a hamupipőke-ruhákat, de a farmer-tornacipő kombinációt is. Úgy gondolom, hogy a belső értékek határozzák meg az embert, nem az, hogy éppen mit visel. Természetesen fontos, hogy ami rajtad van, mennyire tükröz téged, mennyire tudod kifejezni a ruháddal önmagad. Ezt a sokszínűséget láthattuk most is a kifutón” – mondja Kiss Ramóna, aki talpig fehérben érkezett a divatestre.

“A francia tervező munkái tetszettek a legjobban, szuper lenne egyszer Magyarországon is ilyen utcaképet látni. A hazai kreátorok közül Szegedi Katát emelném ki, ugyanis nagy kabátmániás vagyok, de Sármán Nóri is mindig meg tud újulni, ami egy rendkívüli erény a magyar divattervezésben. Mostanában én is próbálok egyre merészebben öltözködni, kezdem levetkőzni a farmeres anyuka imidzset. Eltolódtam a minőségi anyagok, izgalmas szabások irányába, ha farmert hordok, azt is feldobom egy klassz cipővel vagy felsővel” – meséli Görög Zita, a hazai divatvilág egyik ikonikus alakja.

Nőiesség tabuk nélkül

Az idei Elle Fashion Show a “We are women” – Nőiesség tabuk nélkül kampány köré épült, mely a női egyenjogúságot kívánta előtérbe helyezni. A legnagyobb márkák stílusos bemutatóira is nagyon sokan kíváncsiak voltak. A nyár közeledtével az idei fürdőruhatrendbe is bepillantást nyerhettek a látogatók. A divateseményen túl frissítők, mennyei kóstolók és izgalmas nyereményjátékok várták a divat szerelmeseit.

“Mind a tervezők, mind a csapat fantasztikus munkát végeztek a két nap alatt. Nagyon köszönjük ezt a divathétvégét névadó partnerünknek, az NN Biztosítónak, főtámogatónknak, a Nissannak, az esemény hivatalos pezsgőjének, a Hungaria Pezsgőnek és természetesen az összes támogatónknak, az egész csapatnak, a modelleknek és a közönségnek, akik nélkül ez a színes rendezvény nem jöhetett volna létre. Jövőre találkozunk az ötödik Elle Fashion Show-n” – mondott köszönetet Liptai Lívia.

Fotók: ELLE / Schumy Csaba, Millók Tamás

Forrás: Just Creative

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top