Öltözködjünk

Így válaszd ki a tökéletes szoptatós melltartót!

Tévhit, hogy egy szoptatós melltartó nem lehet divatos. Körülnéztünk, melyek azok a darabok, amik elsősorban kényelmesek, de mégis szépek.

Kétségkívül az egyik legszebb állapot egy nő életében, amikor kisbabát vár. Ilyenkor a babavárással kapcsolatos izgalmak közepette érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra is, hogy beszerezzük a lehető legtökéletesebb szoptatós melltartót. A babánk és a mi érdekünk is, hogy élvezetes legyen a szoptatás időszaka. Olyan fehérneműt kell választanunk, ami nem akadályozza  a baba etetését. A szoptatós melltartók erőssége pontosan abban rejlik, hogy megkönnyítsék a szoptatást. Mindemellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezekben a fehérneműkben is érezhetjük magunkat igazi nőnek, ha egy csinos darabot húzunk magunkra.

Megnézem
Összes kép (1)

Lapozd végig a galériát!

Szerencsére ma már nagyon széles a paletta. Az, hogy milyet, fehéret, színeset, merevítőst, merevítő nélkülit, sportosat, elegánst, szexit, pamutot vagy elasztán anyagút szerzünk be, már csak rajtunk és az ízlésünkön múlik.

Ezeket vegyük figyelembe vásárláskor:

  • Legyen a pántja egy kézzel is lecsatolható, gondoljunk csak arra, hogy az egyik kezünkben a babát fogjuk, így csak a másik kezünk lesz erre szabad.
  • Semmiképpen se szorítsa mellünket, hiszen ez akár mellgyulladást, legrosszabb esetben anyatej apadást is okozhat.
  • Ne szúrjon sehol a merevítő, a varrás ne irritálja bőrünket!
  • Válasszunk többnyire most olyan melltartókat, amelyben nem csak pamut van, hanem némi elasztán is. Ez azért fontos, mert rugalmasabb, jobban tud illeszkedni a tejjel megtelt, nagyobb, vagy a szoptatás után kiürült, kisebb méretű mellhez. Az elasztánnak még előnye az is, hogy gyorsabban szárad, mint a pamut és most ez nem elhanyagolható szempont, hiszen gyakran kell mosni.
  • Mindennapos viseletre ne használjunk most csipkét, nehogy dörzsölje az egyébként is igénybe vett mellbimbót. Ha nem akarunk lemondani róla, iktassunk be egy-egy alkalmat, s akkor viseljük elegáns blúz alá.
  • Fazont tekintve lényeges, hogy jó tartást biztosítson a mellnek, és megfelelően alá legyen támasztva, ne lógjon. Helyes tartást eredményeznek a széles pántú modellek.
  • Ilyenkor természetes, hogy megnő a mell mérete, a mellbimbók duzzadtabbak lesznek, így szükséges az egyébként hordott méretnél nagyobbat vásárolni. Arra is gondoljunk, hogy még a melltartóbetét is kényelmesen beleférjen.
  • A vastagabb anyagból készült melltartóknál kisebb az esélye annak, hogy átlátszik a melltartóbetét, vagy esetlegesen kiszivárog a tej a ruhánkra.
  • A könnyen kezelhető melltartó nagy előnye még, hogy ha úton vagyunk, diszkréten meg tudjuk szoptatni kisbabánkat.
  • Túl korán, a második trimeszter előtt még ne vegyük meg a melltartót, mert változik a mellünk mérete a terhesség alatt. Ráérünk az utolsó hónapokra hagyni beszerzését.
  • Vásároljunk a saját igényünknek megfelelően, de mindenképpen próbáljuk meg az üzletben ha van rá lehetőségünk.
  • Otthon hordjunk laza ruhához trikó fazonú sportos melltartókat, ha elegánsabb szettbe bújunk válasszuk a csinosabb megoldásokat.
  • Vannak pénztárcabarát szoptatós melltartók is, de talán ez az a ruhanemű, amelyen nem érdemes spórolni. Elengedhetetlen, hogy számunkra a legkényelmesebbet hordjuk.

Természetesen egyéni alak- és ízlésfüggő, hogy kinek melyik fazon a komfortos, és mi az, amit szívesen vesz fel, de mi hoztunk néhány ötletet, amelyek esztétikusak és kiváló minőségűek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top