Öltözködjünk

Menő lesz kombinéban kimenni az utcára

Idén divat lesz fehérneműt viselni a hálószobán kívül. Valójában nem is értjük, miért vannak kétségeink, hiszen csak egy vállpántos ruhácskáról van szó, bizonyos esetekben némi csipkével. Mégis nehezen szánjuk rá magunkat.

A legfiatalabbak számára talán még valódi újdonságot jelenthet az idén tálalt slip, azaz hálóing és kombiné divat utcára, de az idősebbek azért láttak már ilyesmit. Legelőször a 1920-as években, az úgynevezett flapper generáció dobta le a felsőruházatát, és csinált a fehérneműből utcai viseletet. Akkor az első világháború okozta sokk hozta létre a fűzőmentes, laza öltözködés és a rövid ruhák és frizurák divatját, de persze abban az időben sem mindenki követte a trendet. A vállpántos selyemholmik csipkével vagy anélkül azonban megragadtak a női öltözködésben.

Te kimennél kombinéban az utcára?

Sokáig inkább csak hosszú változatban, alkalmi viseletként hordták őket, egy idő után természetesen a hálóing stílus beszivárgott az esküvői ruhák közé is – kevés jobb választása lehet egy minimalista menyasszonynak, mondjuk elefántcsontszínű szaténból.

Te kimennél kombinéban az utcára?

Még Diana hercegnő is hordta

Aztán, ahogy a női ruhák a hatvanas évektől egyre merészebbé váltak, a vállpántos rövid ruhák először a nyaralós, strandolós öltözékekben terjedtek el, majd később a városi viseletnek is teljes jogú tagjává váltak. Amíg John Galliano volt a Dior tervezője, a flapper stílus szinte minden évben visszaköszönt, még Diana hercegnőt is sikerült nagy nyilvánosság előtt kombinéba öltöztetni.

Te kimennél kombinéban az utcára?

2016-ban újra divat

Idén ismét nyugodtan hordhatunk fehérneműt az utcán, ha épp olyan kedvünk támad – de lássuk be, tekintettel arra, hogy az utóbbi években gyakorlatilag bármit felvehetünk már, azért ez nem akkora meglepetés.

Te kimennél kombinéban az utcára?

Persze egy csipkés selyemkombinéban megjelenni az irodában még mindig kihívást jelenthet, ezért kerestünk néhány jó példát, hogyan is érdemes viselni a könnyű kis selyem darabokat.

Te kimennél kombinéban az utcára?

Mint minden szélsőségesen nőies vagy erotikus ruhának, a kombinénak is legjobb barátja a farmerdzseki, farmering, a bőrdzseki, a vastag pulóver és a férfias szabású zakó. Helyesen használva ezek a darabok pompásan megszelídítik a legfodrosabb, legvirágosabb, leginkább hálószobába való holmit is, persze feltétlenül ügyelni kell a szabásra, az anyagra és az arányokra. Nem kötelező érvényű szabály, de nagy általánosságban elmondható, hogy a kicsit lazább szabású, minél minimalistább stílusú felsők a legalkalmasabb kiegészítők egy ennyire hiperszexuális ruhához.

Te kimennél kombinéban az utcára?

Cipőben is a sportosabb megoldások mutatnak jól, jöhetnek az edzőcipők, oxfordok, gyógypapucsok és szandálok, bakancsok. Persze azért a balerina sincs kizárva, és ha elegánsra akarjuk venni a figurát, a tűsarkú is jól mutat egy kombinészabású ruhával. Régebben azt mondtuk volna, hogy egy túlságosan nagy méretű táska agyonnyomna egy ilyen törékeny ruhadarabot, de amióta a shopperek ennyire elterjedtek, valahogy már ezt sem érezzük problémának.

Nem kizáró tényező

Sokan azt gondolják, az ilyen keveset takaró, szexi holmikat csak a nagyon vékony és fiatal nők viselhetik nyugodt lélekkel, pedig ez ma már egyáltalán nem igaz. Tagadhatatlan, hogy nagyobb mellek esetén szükség lehet a ruha alá egy kényelmes melltartóra és talán egy kicsit vastagabb anyagból mutatósabb, de sem a súly, sem a kor nem kizáró tényező.

Te kimennél kombinéban az utcára?

 Ahhoz, hogy valaki egy ilyen szélsőséges holmiban jól érezze magát, személyiség kell. És senki nem lesz attól sem boldogabb, sem kevésbé sikeres, ha úgy dönt, hogy ez nem neki való.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top