Öltözködjünk

Kórosan sovány modell miatt tiltották be a Gucci reklámját – videó

Nem először és valószínűleg nem is utoljára fordult elő, hogy egy reklámot azért tiltanak be, mert a benne szereplő modell kórosan sovány.

A Gucci 2016-os kollekciójának reklámfilmje miatt tettek panaszt a brit reklámhatóságnál, arra hivatkozva, hogy az abban látható modellek egészségtelenül soványak.

 

Az olasz divatház azzal védekezett, hogy a modellek magasak és vékonyak, ám nem kórosan soványak, ennek megítélése pedig amúgy is szubjektív kérdés.

A reklámhatóság azonban ezt a magyarázatot nem fogadta el. Úgy találták, hogy a reklámfilmben látható egyik modell (a lenti képen) valóban túlságosan sovány, a teste aránytalanul hosszúkás és a dereka is nagyon vékony, továbbá a sminkje és a komor arckifejezése is a soványságát hangsúlyozza. Ezen okokból a hirdetést felelőtlennek ítélték és betiltották Nagy-Britanniában, valamint felszólították a divatházat arra, hogy a jövőben felelősségteljesebb reklámokat készítsen.

Túl sovány modell miatt tiltották be a Gucci reklámját - fotó

Szerinted igazuk volt? Mi a véleményed a képen látható modell külsejéről?

Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top