Öltözködjünk

300 év divatja előtt tiszteleg a H&M új, fenntartható kollekciója – galéria

A H&M 2016-os Conscious Exclusive kollekciója ötvözi a modernitást a történelmi hagyományokkal. A kollekció a Musée des Arts Décoratifs-ban lévő Fashion Forward – 300 years of Fashion kiállítás megnyitásával egy időben kerül az üzletekbe, és 300 év divatja előtt emel kalapot. A kollekció a festői és kifinomult eleganciát közvetíti.

A H&M tervezői csapata elmélyedt a múzeum divatarchívumában, hogy megtalálja az elmúlt három évszázad divatjának kulcsfontosságú darabjait. Az eredmény egy modern és művészi kollekció, amely kifejező, előremutató, fenntartható és igazán egyedi. A kollekció világszerte körülbelül 180 üzletben lesz kapható április 7-étől, itthon a Vörösmarty téri H&M-ben.

“Az innovatív fenntartható anyagokat és hangsúlyos díszítéseket alkalmazó kollekció a múlt divatjára való utalásokat, formákat és textúrákat építi egymásra, amelyeket feltűnő kiegészítőkkel és az Art Deco által inspirált bizsukkal dobtunk fel” – mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója.

Megnézem
Összes kép (1)

A lenge ruhákat, művészies kaftánokat és formás szoknyákat hullámzó, könnyed sziluettek jellemzik. A nyomott minták néha meglepetést okoznak – a ruhák így “trompe l’oeil” festmények vagy szobrok hatását keltik. Egy hosszú, mélyen dekoltált báli ruhát márványozott mintával láttak el, egy szellős ruhán pedig Botticelli Három gráciájának egy részlete látható. A rövid ruhák és festő-blúzok laza eleganciát sugároznak, és eklektikus módon kapcsolják össze a jelent és a múltat.

“A kollekció számomra egyik legkedvesebb darabja a Gustave Moreau egy festménye által ihletett aszimmetrikus miniruha. Nagyon tetszik a fenntartható módon készült anyag és a régi olajfestmény párosítása. Nagyszerű dolog olyan ruhákkal dolgozni, amelyek fenntartható anyagokból készültek, mégsem hatnak idegenül a vörös szőnyegen sem” – mondta Julia Restoin Roitfeld, a kampány arca.

A felhasznált anyagok között szerepel a bioselyem, a kender, az újrahasznosított lenvászon, különféle Tencel® szálkeverékek, valamint olyan új, innovatív anyagok, mint például az újrahasznosított üvegből és Denimite anyagból készült gyöngyök, illetve strasszkövek. Ez utóbbi egy újrahasznosított farmerruházatból előállított anyag, amelyet a divatcégek közül a H&M használt elsőként.

Az új szezon Conscious Exclusive kollekciójában három esküvői ruha is szerepel – könnyű, díszes, és álomszerű, drapériaként aláomló anyagokból készült darabok olyan menyasszonyoknak, akik a környezetet is épp olyan fontosnak tartják, mint a gyönyörű megjelenést.

A H&M lesz a Musée des Arts Décoratifs múzeumban megrendezésre kerülő Fashion Forward – 300 years of Fashion kiállítás exkluzív szponzora. A kiállítás főkurátora Pamela Golbin lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top