nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Viselj terrakottát, ébreszd fel az életerőd!

Viselj terrakottát, ébreszd fel az életerőd!

A szabad gondolkodási vágy, az optimizmus, a függetlenségre törekvés és nagy teremtő erő jellemzi azokat az embereket, akik szeretik viselni a terrakottát.
Jenei Gréta
Jenei Gréta
f Ajánlom

Gyere velünk a színek világába! Az utazásokon Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a terrakottáról:

Ez a varázslatos napfényes szín a barna és a narancs találkozásából született. Benne él a barna bölcs nyugalma, stabilitása és rendezett békéje, valamint benne csillog a narancs életereje, változásra való késztetése. Sokféle névvel illették az idők során ezt a csodás árnyalatot: téglavörös, cserépszín, etruszk vörös. Maga a terra cotta olasz kifejezés “sült földet” jelent, vagyis mázatlan, égetett cserepet. Gyakran használatos az építészetben, lakberendezésben a könnyű világos árnylataitól egészen a sötét, majdnem mély vörösig. Idézi a mediterrán színvilágot, a nyári délutánokat, a nagyszerű beszélgetéseket egy hűs limonádé mellett egy lugasban, a sós tenger illatát, a nyári pihenést.

Határozott energiái ellenére sokféle szín és tárgy illik hozzá. A romantikus hangulatú stílus és a modernebb, egyszerűbb formák egyaránt kiegészítő társai lehetnek. Mindezért hatalmas szabadságot, napsütéses derűt és teremtő erőt hoz, akár egy épület vagy a kert tereiben jelenik meg , akár egy ruha vagy kiegészítő képében bukkan fel. Életerőt ébreszt viselőjében a terrakotta, a szabadon alkotás, a kreativitás vágyát inspirálja. A szabad gondolkodási vágy, az optimizmus, a függetlenségre törekvés és nagy teremtő erő jellemzi azokat az embereket, akik szeretik viselni. Túl fiatalok vagy gyerekek ritkán választják, mert a terrakotta feltételez egyfajta érettséget, olyan személyt, akinek a tervei már célba érnek. E szín viselője már nem várja el senki részéről az önfeladást, hanem segíti az előre mutató kompromisszumokat.

 

Viselt terrakottát, ébreszd fel az életerőd

 

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

 

Megosztás Facebookon