nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Önbizalmat ad és megerősít a bézs

Önbizalmat ad és megerősít a bézs

A bézs a békés háttér, mely segít abban, hogy az értékek a felszínre kerüljenek. Semlegessége a tudásból fakad. Abból a fajta érettségből, melyet az ember az úton, a tapasztalatok, a tanulás révén szerez.
Jenei Gréta
Jenei Gréta
f Ajánlom

Kalandozz a színek világában! Az utazásokon Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a csodás bézsről:

Árnyalatai is a fehér, a barna és a narancs keverékei, nem markáns lüktetésű szín. Magában hordja a fehér hűs tisztaságát, a barna bölcs stabilitását, és a narancs életet hozó lüktetését. Ezért általában olyan ember választja, aki már maga mögött tudja azt a tapasztalati utat, ahonnan érett bölcsessége származik.

Gyerekek vagy újrakezdő, dinamikus, teremtő helyzetben élők ritkán választják. Ez a szín leginkább abban segít, hogy az, aki viseli, tisztán lássa saját magát. Lássa a benne élő tudást, és hogy azt a megfelelő nyugodtsággal képviselje, átadja. Ébreszt egyfajta büszke önbizalmat, de mindig olyat, ami mögött valódi tudás áll. A bézs stabilitása miatt ez a csendes bölcsesség erőteljes egyéniséget sejtet, aki higgadt nyugodtsággal képviseli véleményét, meggyőződésből érvel, de semmiképp sem szélsőséges, mindig megőrzi a nyugalmát. Hiszen ő már rendelkezik az igazi műveltséggel, a tudást örömmel megosztja, de nem fontos már, hogy meggyőzzön másokat. A bölcsességet a szépség harmóniájával együtt képviseli. A lakásban is semleges háttér a bézs szín, szépséget és harmóniát ébreszt. Ebben a  nyugodt rendezettségben szépen kiemelkednek a lakás szépséges értékei.

Önbizalmat ad és megerősít a bézs

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Megosztás Facebookon