nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Emelkedj ki a hétköznapokból türkizzel

Emelkedj ki a hétköznapokból türkizzel

Aki türkizt visel, annak teljes lényét pozitív hangulat járja át, napfényes, ragyogó kedve lesz. Kipróbálod?
Jenei Gréta
Jenei Gréta
f Ajánlom

Gyere velünk a színek világába! Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a csodás türkizről:

A türkiz a zöld és a kék varázslatos keveréke. A gyógyítás, a nyugalom, a béke zöldje és a tiszta tudat hűs kékje. A stabilitás és a tágasság, a lent és a fent közötti egyensúly, a béke és együttműködés színe. A hagyomány szerint a türkiz egyesíti az eget és a földet, a szellemet és az anyagot, a férfit és a nőt. Behívja a kozmosz gyógyító, teremtő erejét. Az ősi népek, különösen keleti területeken emiatt gyönyörű ékszereket készítettek türkiz árnyalatú kövekből, de az indián kultúrának is szerves része volt ez a szín.

Akár a kékesebb, akár a zöldes árnyalatát alkalmazzuk, nagyon pozitív hatást kelt. Aki viseli, annak teljes lényét pozitív hangulat járja át, napfényes, ragyogó kedve lesz. Önbizalma és a világba vetett bizalma is erősödik, rendkívüli lendülettel indul minden új helyzetben. Könnyebben és összefogottabban gondolkodik és világosan, érthetően kommunikál. Optimistán tekint a jövő felé és másokat is könnyen lelkesít. Ez a varázslatos szín fokozza a lelki érzékenységet és a teremtő erőt.

Emelkedj ki a hétköznapokból türkizzel

Otthoni terekben nyugalmat és pihentető hangulatot ad, de semmiképp sem úgy, hogy bezár. Inkább távoli tájakra repít, varázslatos, napsütéses tengerparti hangulatot idéz. Kiemel a mindennapokból, a nyári pihenés szabadságát, romantikus pillanatait hívja elő a lélekből, ami így töltődik, a test pedig pihen.

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Megosztás Facebookon