Öltözködjünk

Így öltözz tavasszal, ha plus size vagy!

A télnek mindjárt vége, itt az ideje a tavaszi gardróbfrissítésnek. Ehhez pedig máris mutatjuk a szezon legmeghatározóbb trendjeit!

A hippikorszak szerelmesei idén tavasszal is örülhetnek, hiszen az üzleteket újra ellepik majd a hetvenes éveket idéző ruhadarabok, plus size változatokban is. A nadrágok és farmerek bő szárúak és a megosztó trendnek számító, térd alatt végződő bő szárú nadrágok is az elkövetkező szezon meghatározó darabjai lesznek. A rövid motoros dzsekik mellett a bomberdzsekik különféle változatai is megjelennek: választékos anyaghasználat és újító formák csipkéből, organzából és lézervágott díszítéssel. Ezek a könnyű, rövid dzsekik kitűnő kiegészítői akár egy farmeres összeállításnak vagy egy tavaszi kis ruhás szettnek, testalkattól függetlenül.

Pöttyök, grafikus printek és virágok

A korszak inspirálta minták is jelen lesznek az üzletek kínálataiban: csíkos, pöttyös, “parsley” kis virág mintás, geometriai formák. Újításként egy ruhadarabon belül több mintát is előszeretettel kombinálnak a divatházak, így a grafikus formák mellett virágokkal díszített kis ruhák és blúzok közül is válogathatunk idén. A pöttyös nemcsak a hétköznapi viseletben, de elegáns ruhák díszítéseként is jelen van.

Megnézem
Összes kép (1)

Etnohullám

Van, aki csak fesztiváldivatként tudja elképzelni, személy szerint én tavaly nagyon megkedveltem az úgynevezett etno stílust, ami különféle népi motívumokkal díszített kis ruhák, blúzok, tunikák sokaságát vonultatja fel. Gyakoriak a hímzett anyagok és a motívumok is a világ minden tájáról inspirálódnak: szavanna, szafari, indián vagy épp mexikói. A ruhák kiegészítőjeként hangsúlyos ékszerek, nagy gyűrűk, kalapok és bokacsizmák a jellemzőek. Megjelennek az úgynevezett “batikolt” anyagok is, melyek összemosott színei izgalmas kombinációkat eredményeznek.

Megnézem
Összes kép (1)

Földszínek

A fehér, fekete, tavaszi színek mellett legerősebben a nude és földszínek uralják a kínálatot: bézs, cserszín, kopott olajzöld, tört fehér mind könnyed és nőies megjelenést kölcsönöznek a plus size csajoknak is. Mivel a szabásuk lenge, nem követi szorosan a test vonalát, tanácsos odafigyelni a testalkatunknak legmegfelelőbb fazonok kiválasztására.

Megnézem
Összes kép (1)

Masszív lábbal a földön

Az örökzöld cipellők és magassarkú szandálok mellett robusztus külsőt kapnak a félcipők, a loaferek és a lapos szandálok is. Vaskosabb sarok- és talpmegoldással jelennek meg a tavaszi lábbelik, és a földszínek itt is dominálnak. A chelsea és magasított csizma változata továbbra is divatban marad, így nyugodtan elővehetjük a tavaly ősszel vásárolt darabokat is.

Megnézem
Összes kép (1)

További plus-size témájú írások az NLCafén:

  A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top