nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Hozd magad harmóniába, használd a világos szürkét

Hozd magad harmóniába, használd a világos szürkét

Szereted a szürkét? Most megtudhatod, hogyan hat rád ez a szín.
Jenei Gréta
Jenei Gréta
f Ajánlom

Utazz velünk a színek világába! Kalandra hívunk titeket, Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a szürkéről:

A szürke különleges, hűvös, elegáns árnyalata a színek csodálatos világának. A ragyogó fehér fénye és a stabilitást bevonzó fekete keverékéből születik. A két véglet között az egyensúly, az elegáns harmónia, a bölcs semlegesség színe. A szürke segít megtalálni a diplomatikus középutat. Érződik a szürke viselőjén, hogy nem a bizonytalanság, hanem a tudás az, ami a semlegesség felé viszi. Emiatt létrehozhat egyfajta elhatárolódást, mikor az énben az érzelmek dinamikája kívül van. A végtelen békés, elhatárolt nyugalom révén a lélek halhatatlanságának szimbólumává vált. Ez a hűvös, elegáns kifinomultság könnyen nyomasztóvá válhat és megjelenhetnek a szomorúság felhői, ha a szürke sötétebb árnyalatait alkalmazzuk nagy mennyiségben, más színek oldó hatása nélkül, csak önmagában.

Hozd magad harmóniába, használd a virágos szürkét

Ha otthonodban alkalmazod, remek semleges nyugodt, harmonikus tereket hozhatsz létre. Az alkotó ember inspirációra lelhet ezekben a terekben, de a számodra kedves tárgyaknak is szép hátteret ad, így előtérbe kerülhet azok ragyogása. Ez a szín világos, ragyogó terekben érvényesül jól, más színekkel kombinálva. Ha sötét helyeken, vagy sötét árnylatokban használod a szürkét, lenyomhat, bezárt térhatást hozhat létre. Ha világos árnyalatát hívod útitársul, akkor megemel és méltóságban ragyogóvá tesz téged is.

Hozd magad harmóniába, használd a virágos szürkét

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Megosztás Facebookon