nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Tündökölj bordóban a romantikus pillanatokért

Tündökölj bordóban a romantikus pillanatokért

Neked mi jut eszedbe a bordó színről? Méltóság vagy gazdagság?
Jenei Gréta
Jenei Gréta
f Ajánlom

Bíbor – ez a csodás szó rengeteg színárnylatot idéz. Ide kapcsolják gyakran a magentát, a meggybordót, a málnaszínt, a pink árnyalatait, a burgundi vöröset és még sorolhatnánk sokáig. Ebből a végtelen tágas csokorból most a bordó színt emeljük ki.

A bordó szín a kék tisztaságának és tudatosságának, hűs eleganciájának és a vörös életerőtől duzzadó, cselekvő lüktetésének a pompás keveréke. Stabilitás és dinamikus energia egyszerre. Ezért felébreszti a nagyon erős belső tartást, nemes jelenlétet, mely erőteljes hatást gyakorol a környezetre.

Ha túl sok van a bordóból, vagy valaki nem áll készen ennek az erős, dinamikus hatásnak a felvállalására, akkor a bőség, a luxus lehelete becsvágyóvá teheti, vagy a pazarlás áramlásába sodorja. Ha kiegészítő árnylatként, vagy hűsítő, harmonizáló, vagy a szellem bölcsességét idéző színekkel együtt alkalmazzuk, vagy bölcs, nyugodt időszakban vagyunk, akkor a magasztosságot, a bölcs méltóságot erősíti, mely bőséggel, jómóddal jár.

Tündökölj, alkoss dinamikus bordóban

Erősen kötődik a bordó-bíbor a misztikumhoz, a titokzatossághoz, magasztos szellemi jelenlétekhez is. Ezért megjelenik több vallási irányzatban is, de mindig arannyal, sárgával vagy fehérrel együtt, hogy ennek a csodás színnek a nemes irányai erősödjenek. Persze mindezzel együtt előhívja a szenvedélyes alkotás kreatív aspektusait és a tiszta, szép szerelmes szenvedélyt is. Ezért ilyen helyzetben is viseld bátran a romantikus pillanatokért.

A világosabb bíbor a hétköznapokban előhozza női viselőiből a dinamikus, erős, cselekvő boldogságot, mely méltó előrevivő helyzeteket vonz be. Fiatal- vagy kamaszkorban arra inspirál, hogy a belső erőt könnyebben sikerüljön előhívni. Egyszerűbb legyen függetlenedni a hozott mintáktól, és ezeket tanulságként éltetve, de önmagát vállalva élni.

Tündökölj, alkoss dinamikus bordóban

Ha otthonodban alkalmazod, ne csak ez a szín vegyen körül, mert lenyomhatja a teret és bezárt hatást eredményezhet. De más színekkel együtt csodás bőséget, nemes pillanatokat, illetve szenvedélyes szerelmet is hozhat. Legyen sok szépséges örömmel teli pillantod a bordó fényében!

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Megosztás Facebookon