nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Öltözködjünk
Teremts az arannyal gazdagságot, bölcsességet

Teremts az arannyal gazdagságot, bölcsességet

Ismered a kék, a sárga, a vörös, a zöld, a narancs, a barna, a rózsaszín, a fehér és a lila és a fekete jelentését. Még leírni is sok.
Jenei Gréta
Jenei Gréta
f Ajánlom

Gyere velünk a színek világába! Kalandra hívunk titeket, ahol Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai az aranyról:

Az arany szín a naphoz kapcsolható. A halhatatlanság, az örök bölcsesség szimbóluma. Az az erő, mely végtelen, hatalmas, megtartó. Az a pillanat, amikor a szellemi tudás megjelenik az élet mindennapjaiban. Viszont nem csak a szellemi tudás bölcs bőségét szimbolizálja, hanem anyagi síkon is bevonzza a bőséget, vagyis egyfajta gazdagságot bevonzó szín.

Életre kelti a színeket, az anyagiakat, az értékeket a földi élet bármelyik területén, akár külső, akár belső értékről van szó – vagyis testi-lelki, érzelmi-értelmi, anyagi-spirituális bőség és ragyogás jelenik meg az arany hatására. A belső szellemi megvilágosodás, ébredettség fontos aspektusa ennek a ragyogó színnek, vagyis mikor tisztán láthatjuk saját működéseinket és lehetőségeinket, mikor bátran elindulunk, hogy létrehozzunk valódi értékeket, mikor tisztán látjuk a külvilágot, de nem küzdelemmel akarunk célt érni benne, hanem bölcs teremtéssel, magabiztos sikerességgel haladunk előre és érünk célba. Nem véletlen, hogy rengeteg kultúrában a napistent, a nagy, mindent átható bölcsességet, a vetés és az aratás isteneit, a beérett termést szimbolizálja. A vallásokban, az ikonográfiában is az isteni emelkedett szellemhez kapcsolható.

 

Teremts az arannyal gazdagságot, bölcsességet

 

Ha aranyszínű holmit viselsz, óvatosan bánj vele. Ha túl sok van belőle, lenyom és megállítja a szellemi, lelki szabadságot. Pöffeszkedőssé, kapzsivá, anyagiassá tehet. Ha finoman bánsz ezzel a színnel, akkor ragyogása téged is emel, nemessé, bölcsességben, szépségben ragyogó vátesz. Olyan emberként jelensz meg, aki szimpátiát, bizalmat kelt. Ez a csodás, ragyogó szín segíti a valódi önismeretet, a tiszta tudatú bölcs döntéseket, a jó ítélőképességet. Ha másik színnel kombinálod, a többi szín is felragyog tőle. Otthonodban olyan helyen alkalmazd az aranyat, ahol a finom, nyugodt, de mégis ragyogó eleganciára vágysz. A nap csodás arany sugarai ragyogják minden lépted és életeseményed!

 

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Megosztás Facebookon