Öltözködjünk

5 stílusos plus size férfi

Bár a plus size kifejezést és a pozitívtestkép-aktivizmust általában a nőkkel azonosítják, nagyon is vannak olyan mackós alkatú pasik, akik sokat tesznek a testalkatok sokszínűségének elfogadtatásáért. Közülük mutatjuk be a legmenőbbeket.

Egyre több szó esik a testalkatok sokszínűségéről, kampányok születnek az eszme hirdetésére, és az olyan plus size modellek, mint Candice Huffine, Ashley Graham vagy Tess Holliday bebizonyították, hogy 42-es méret felett is sikerülhet az álomkarrier. Noha a nők nagy részének jóval súlyosabb problémát jelent kinézetük, férfiakról se feledkezzünk meg! Hiszen Ken babának lenni legalább annyira nehéz, mint nőként megfelelni a Barbie-külső támasztotta elvárásoknak.

A mackós pasik tehát semmivel sincsenek könnyebb helyzetben, mint a telt nők, épp ezért egyre több a férfi plus size blogger és aktivista. 

  1. Kelvin (Notoriously Dapper)

Saját bevallása szerint egy rosszul sikerült vásárlás után fogott a blogolásba, mert eldöntötte, nem engedi sem magának, sem társainak, hogy valaha is szégyellniük kelljen magukat a méreteik miatt vagy a ruhaüzletek meglehetősen szegényes kínálata folytán. A divat az ő számára alkotói folyamat, művészként fontosnak tartja az önkifejezés e formáját. Több mint 32 ezer Instagram követője a bizonyíték arra, hogy sokakat inspirál. Itt találod.

5 stílusos és szexi plus size férfi
  1. Michael-Anthony (The Big Fashion Guy)

A Detroitban élő Michael-Anthony amellett, hogy kedvenc összeállításait felteszi blogjára, saját tervezéseivel is igyekszik segíteni a hozzá hasonlóan magasra nőtt és kerekdedebb férfitársait. Hitvallása szerint a hozzá hasonló méretű férfiak egyébként is kitűnnek a tömegből, így nem kellene attól félniük, hogy az unalmas összeállítások helyett akár feltűnő, saját stílusukkal megegyező ruhadarabokat válasszanak. Íme a blogja.

5 stílusos és szexi plus size férfi
  1. Bruce Sturgell (Chubstr)

Bármilyen meglepő, de sok plus size női bloggert megelőzve a Chubstr nevű férfi plus size blog már 2010-ben elindult, s azóta is egyre bővülő tartalommal igyekszik segíteni a férfitársadalom minden szegmensét. A nagyobb méretű ruhaüzletek és az olvasók által küldött outfit-összeállítások mellett a legújabb szakálldivatról is találunk érdekes cikkeket a Bruce Sturgell által alapított blogon.

5 stílusos és szexi plus size férfi
  1. William Beave Brooks (Big Guy Flyy)

William stílusos összeállításai gyakran a legédesebb modelltárssal bővülnek, hiszen gyakran megosztja lányával közös divatképeit. A stylist célja, hogy bebizonyítsa, a nagyobb méretű ruhákba öltözött férfiak is lehetnek stílusosak és egyediek. A hajpánt, feltűnő minták és élénk színek egyáltalán nem állnak távol tőle, itt találod képes blogját.

5 stílusos és szexi plus size férfi
  1. Alessandro Carella (Uomini di Peso)

A lista egyetlen európai bloggerét személyesen is ismerem, így első kézből tudom, mennyire elszántan küzd a testalkatok sokszínűségének hirdetése ügyéért. Ale Olaszország első (s úgy tudom, egyetlen) plus size férfi bloggere, aki blogján és közösségi médiaoldalain naponta igyekszik növelni olvasótábora önbizalmát és összeállításaival inspirálni sorstársait. Még több képet az Instagram oldalán találsz.

5 stílusos és szexi plus size férfi
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top