Öltözködjünk

Így öltözködj a szoptatás alatt!

Nekünk, kisgyermekes anyukáknak talán még jobban oda kell figyelnünk, hogy ne fázzunk meg a hideg hónapokban. Na de mit viseljünk, hogy a baba etetését se nehezítse meg a mi ruházkodásunk?

Október végén érkezett meg a kisfiam, és kisebbfajta pánik lett rajtam úrrá, hogy akkor én most milyen ruhákat fogok tudni hordani a gardróbomból. Oké, hogy a hasam lényegesen kisebb lett, na de a szoptatás miatt nem mindegy, hogy az ember milyen ruhákba bújik. A hűvösebb napokon fontos, hogy melegen öltözzünk, de ugyanakkor a kényelem is elsődleges szempont a kisbabás anyukáknak. Bárhol, bármikor megetetni a kicsit amúgy sem egyszerű mutatvány, hát még amikor több rétegtől kell egy “Oá” jelzésre pillanatok alatt megszabadulnunk.

Nagy örömmel nyugtázom, hogy az idei őszi–téli szezon divatja kifejezetten kedvez a kisgyerekes, trendi mamiknak. Jó érzés, hogy nem kell külön az egyébként sem túl divatos szoptatós ruhákra költeni, amelyek néhány hónap után úgyis a kiselejtezett darabok között landolnának, hanem kedvemre válogathatok a kedvenc márkáim üzletében is. Na jó, azért egy praktikus, igazán menő szoptatós kendőre én is beneveztem.

15 szoptatáshoz is ideális ruhadarab

Kardigánok

Amíg szoptatod a gyermeked, felejtsd el a szoros nyakú garbót, a nehezen fel- és levehető pulóvereket. Helyettük bújj bele egy szép, pihe-puha kardigánba! Minden bizonnyal a legcélszerűbb alapdarab erre az időszakra.

Így öltözködj a szoptatás alatt!

1. Farmerhez, tornacipőhöz, de akár elegáns alkalmi nadrághoz, vagy magassarkúhoz is szuper lehet ez a kardigán. Válassz hozzá egy kényelmes pamuttrikót és szoptatós melltartót! Fázni sem fogsz benne és a baba etetése is könnyen fog menni. (GAP)

2. Ebben a kardigánban az a jó, hogy akár pocakosan is hordhatod, majd a szoptatás hónapjaiban is kényelmes lehet. A norvég minta pedig nyugi, sosem megy ki a divatból. (GAP)

Így öltözködj a szoptatás alatt!

3. Öltözz össze a kicsivel! Attól függetlenül, hogy kisfiad vagy kislányod van, neki is könnyen beszerezhetsz egy ehhez hasonló, aranyos bordó kardigánt. (H&M)

4. Hidegebb napokra ideális darab ez a hosszú, megkötős kardigán. (GAP)

Gombos megoldások

Így öltözködj a szoptatás alatt!

5. Válassz többgombos felsőt, hogy viszonylag gyorsan szabaddá tudd tenni a melled a kicsi számára. Ha nem vagy fázós, erre a felsőre, pulcsi helyett tegyél meleg, nagy méretű kötött sálat. (Zara)

6. Azért, mert anya lettél, még ugyanúgy hordhatsz mintás, feltűnő ingeket is. Dobd fel egy laza, csíkos vagy kockás felsővel a napi szettedet! (Mango)

Kimonó, tunika

Annyira szuper, hogy ilyen sok kimonó és tunika közül választhatunk idén! Egyszínű, mintás, vékonyabb, vastagabb,elegáns, sportos, pamut, kötött… Egytől egyig kényelmes, trendi, szerethető. Szoptatáshoz pedig szintén nagyon ideális viselet.

Így öltözködj a szoptatás alatt!

7. Ha ragaszkodsz a kimondottan szoptatós ruhákhoz, válaszd ezt a csinos, finom anyagból készült kendőt. Nagyon praktikus, akár egy kávézóban is könnyedén meg tudod etetni a picit úgy, hogy az bárkit is zavarna. (Babyberry)

Így öltözködj a szoptatás alatt!

8–9. Ha szeretnél elegánsabban felöltözni, válassz egy kimonó jellegű blúzt (H&M) vagy egy kényelmes szabású, ezüst- vagy aranyszínű szállal átszőtt felsőt (Mango)! Párosítsd egy meleg leggingsszel, bundás csizmával és egy szép ékszerrel.

Mellény, poncsó, kabát

Így öltözködj a szoptatás alatt!

10–11. Ha szereted a mellényeket, azokról sem kell lemondanod. Esősebb napon vegyél fel vízhatlan orkánmellényt, ha pedig kicsit csinosabb szeretnél lenni, akkor egy műszőrmét. Azonkívül, hogy legalább egy műszőrme mellény idén tuti, hogy minden nőnek “must have” darab, neked is célszerű viselet lehet. Egy gyors mozdulattal máris meg tudsz tőle szabadulni és etetheted is az éhes babádat. (H&M)

Így öltözködj a szoptatás alatt!

12–13. Pár éve, azt hiszem, hallani sem akartunk még róla, hogy magunkra dobjunk egy poncsót. Most pedig az ősz és tél legkedveltebb ruhadarabja, és praktikus darab kisgyermekes édesanyáknak. (Zara)

Így öltözködj a szoptatás alatt!

14. A nagy babakocsis sétákhoz válassz egy kényelmes, bélelt kabátot! A szőrmegalléros téli parkák például nagyon divatosak idén!

15. Egy magyar tervező a hordozós anyukákra is gondolt: a 2in1 kisbabás kabátban beépített hordozóbetét található. (Ille-Olla)

További cikkek szoptatás témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top