Öltözködjünk

Óriási botrányt okoztak egy ékszercég reklámfotói

A női test tárgyiasításának iskolapéldája az új-zélandi divatcég új reklámkampánya. A fotókon egy felöltözött férfi keze tapogatja a teljesen meztelen nő intim részeit. A képek ellen igazi kommenthadjárat indult a Twitteren.

A meztelen vagy félmeztelen női testtel szinte bármit el lehet adni a férfinépnek. Így volt ez a ’60-as években, és így van ma is. Hiába a rengeteg feminista törekvés, a számtalan női egyenjogúságra tett próbálkozás, a női test tárgyiasítása véget nem érő folyamat.

Nagy botrányt kavartak egy férfi ékszercég reklámfotói – nem csak a feministák háborodtak fel

Az új-zélandi I Love Ugly ékszergyártó cég új reklámfotóin is ezzel a jelenséggel találkozunk. Egy felöltözött férfi gyűrűkkel felékszerezett keze tapogatja végig a meztelen (és egyébként tökéletes) női test porcikáit. A provokatív képeken felháborodott az egész Internet, a Twitteren sok kommentelő fejezte ki ellenérzését, és nyilvánította szexistának a céget.

Nagy botrányt kavartak egy férfi ékszercég reklámfotói – nem csak a feministák háborodtak fel

Az Új-Zélandi Női Tanács elnöke is nemtetszésének adott hangot: “a női testet csak kelléknek használják a képeken, ezzel is táplálják az egyenlőtlen erőviszonyokat, amivel elősegítik a nők elleni erőszak terjedését“. A tanácselnök azt is hozzátette, hogy az I Love Ugly célcsoportja a fiatal férfiak, ezért lenne fontos, hogy a cég egészséges hozzáállást kommunikáljon a nemi viszonyokat illetően.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top