Öltözködjünk

Tudj meg mindent a szalagavatós ruhákról

Szinte minden lány számára a ruha a szalagavatók legfontosabb kelléke. Összegyűjtöttünk mindent, amit a szalagavatós ruhákról tudni kell.

Iskolánként eltérhet, hogy mi a szokás a szalagavató-ruhák terén. A legtöbbször szükség van egy hagyományos ünneplőruhára, amit a szalagtűzéskor viselnek a diákok, ehhez sok osztályban szokás egyenblúzt vagy egyeninget varratni a szalagavatóra, de van ahol egyenkosztümöt, -öltönyt viselnek, míg máshol csak nyakkendőkkel és kendőkkel jelzik az egységet, de van olyan is, hogy sehogy. Ezen kívül van egy osztálytánc, ehhez is külön ruha szükségeltetik az előzetes megegyezés és a tánc stílusának függvényében (ez rendszerint nagy vitákat szít az osztály tagjai között). Végül pedig, ami a lányok számára a legfontosabb, a keringőruha, de olyan is van, hogy estélyi ruhában táncolják a zárótáncot, hagyomány kérdése.

Tudj meg mindent a szalagavatós ruhákról

A szalagavató-ruha beszerzése

A táncruhákat és az egyen öltözeteket legtöbbször az osztály, az osztály egy szorgos tagja vagy egy-két tevékeny szülő intézi. Ha később is hordható ruhadarabokról van szó, gyakran varratnak, hiszen a szabók adnak csoportos kedvezményt, és az anyag beszerzése is olcsóbb nagyobb tételben. A szalagavatós táncruhákat a leggyakrabban kölcsönzőből szerzik be.

Tudj meg mindent a szalagavatós ruhákról

Ami a keringőruhát, estélyi ruhát, frakkot illeti, ezeket szintén érdemes kölcsönözni. A szezon novembertől januárig tart, ilyenkor (és már hónapokkal korábban is), szinte az összes esküvőiruha-kölcsönző és jelmezkölcsönző ajánl szalagavatós ruhákat is kölcsönzésre. A szalagavató-ruha díszítettségétől és a szalon áraitól függően, nagyjából 15 és 30 ezer közötti összegért bérelhetünk keringőruhát kellékekkel (kesztyű, cipő) és igazítással együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top