Öltözködjünk

Így válassz csizmát a vádlidhoz!

Gyerekkorunk bélelt hótaposója, gimis éveink "csak a fekete, az megy mindenhez" csizmaválasztása óta nagyot fordult a világ.

Csizmaválasztáskor a testalkatunkat talán annyiban érdemes csak figyelembe venni, hogy egy alsó lábszárat “kettészelő” csizma nem a legelőnyösebb, ha picit teltebbek, alacsonyabbak vagyunk, hiszen ez a fajta csizma csak összenyom minket optikailag. Akárcsak az alkalmi cipők esetében, egy csizma minimális sarokkal máris nyújtja az alakot, és nem kell feltétlenül tűsarkú csodacsizmákra gondolni: pár centis tömbsarok, és a testtartásunk is sokat javít majd megjelenésünkön.

Bokacsizmák

Sokan kényelmi szempontból választják ezt a fazont, hiszen le- és felvétele gyors és egyszerű, és még a szélesebb vádlijú hölgyeknek sem kell aggódnia, hogyan “férnek bele”. Mert a teltebb hölgyek legnagyobb réme a csizma szárának szélessége és sokszor nem is kell ducinak lenni ahhoz, hogy megküzdjünk egy-egy cipzár felhúzásával.

Évek óta kedvencem a chelsea fazon, amit nadrág alatt és vastag harisnya + ruha kombinációval egyaránt tökéletesen kihasználok az őszi, téli hónapokban. Az én hűséges társam egy pár lakk chelsea de mintás, velúr vagy cserszínű bőr változatokat szinte minden cipőboltban lehet találni.

Akik praktikus megoldást keresnek a hideg, munkába járós reggelekre, azoknak sem kell lemondaniuk a csinos megjelenésről, hiszen sportosabb, bélelt bokacsizmából is akad kínálat bőven.

A glam rock stílus és megjelenés kedvelői biztosan beszereztek már (hozzám hasonlóan) legalább egy pár motoros bokacsizmát, ami akár egy szűk szárú farmerral vagy ruha + motoros dzseki kombinációval tökéletes az őszi napokra. A minimális saroknak köszönhetően jól bírja a terhelést és egész napos járkálást, így funkcionalitást tekintve is csillagos ötös.

A motoros csizmák jellemzően széles szárral készülnek, ám ha biztosra akarunk menni, érdemes kísérletezni a western stílusúakkal is, amiknek jellemzően merev és széles a lábszárat körülölelő részük. Viselhetjük leggingsz + hosszú pulóverrel vagy egy kis ruhával ezt a fazont, és a bátrabbak színek tekintetében is kísérletezhetnek.

Megnézem
Összes kép (1)

Bokacsizmák számtalan fazonban készülnek pár centiméteres sarokkal is, így akik magabiztosan járnak magas sarkúban, azoknak ősszel sem kell lemondani erről a fazonról. Akár parafa, tűsarkú, tömbsarkú vagy a nagyobb stabilitást adó “chunk” sarkú csizmát választunk, a lényeg, hogy divatos megjelenése mellett (ami számomra a chunk esetében megkérdőjelezhető, nem tudtam megbarátkozni ezzel a fazonnal, na de ízlések és pofonok ugyebár) variálható és jól kihasználható legyen. Éppen ezért jól gondoljuk meg egy piros, arany szegecsekkel kirakott bokacsizma vásárlását, mert ha csak egyszer lesz rajtunk, akkor roppant drága vétel lesz, legyen bármennyi is az ára.

Hosszú szárú csizmák

A hosszabb szárú csizmák sokszor fejtörést okoznak a szár szélessége miatt, hiszen akinek picit szélesebb a vádlija, az megküzd majd egy-egy zipzár felhúzásával. Szerencsére léteznek már kimondottan szélesebb fazonú csizmák, és a gumis betoldású fazonok is kényelmes megoldást jelentenek a probléma kiküszöbölésére.

Személyes kedvencem a lovaglócsizma, ami rendszerint térd alatt végződik és számtalan színben elérhető. Ősszel kis ruhával, télen szűk farmerrel vagy leggingszel viseljük.

A magas szárú csizmák között is találunk számos olyan fazont, ahol a csizma szárának szélessége csatokkal állítható, így egy próbát mindenképpen érdemes megejteni a szélesebb vádlijú hölgyeknek is.

Bónusz megoldás a csizmaszár-betoldó cipzáras betét, amit egyelőre külföldről szerezhetünk be.

Ahogy minden ruhadarabnál, a csizmánál is legfontosabb szempont a magabiztosság, és érdemes beruházni egy-egy időtálló fazonra, több éven át hűséges társunk lesz a hűvös hónapokban.

Megnézem
Összes kép (1)
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top