Öltözködjünk

Már a 36-os méret is plus size-nak számít

Egy londoni modellügynökség szerint a 36-38-as ruhaméret már kimeríti a plus size kategóriát.

A képen látható Heather Crook brit modell 176 centiméter magas, a derékbősége 68 centi, a ruhamérete pedig 36-os. A londoni BMA modellügynökség Heathert több más, hasonló méretekkel, testalkattal rendelkező lánnyal együtt a curve kategóriába sorolta, mely tulajdonképpen finomabb megfogalmazása a mostanában sokat támadott plus size kifejezésnek.  

Már a 36-os méret is ducinak számít
Heather Crook

Miután az ügy nyilvánosságot kapott a médiában, rengetegen felháborodtak a 36-os méret plus size kategóriába sorolásán. A BMI modellügynökség vezetője, Farid Haddad a támadásokra úgy reagált, a curvy kategóriával csupán azt fejezik ki, hogy az ebben szereplő modellek nőiesen formásak.

A divatiparban általánosan  elfogadott módon egyébként minimum 40-es, de inkább 42-es mérettől felfelé számítanak plus size-nak, vagyis molettnek a modellek. Ehhez képest egy másik, kifejezetten plus size modellekre specializálódott brit ügynökség, a Hughes Models weboldalán szereplő 53 modell közül húsznak 40-esnél kisebb a ruhamérete.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top