Öltözködjünk

Katalin hercegnő felvette a királyi ékszereket – fotók

Katalin hercegnő ritkán viseli a brit uralkodócsalád pazar ékszereit, kedden azonban kivételt tett. És milyen jól tette!

Katalin hercegnő ujján mindig ott csillog az ikonikus gyűrű, melyet Vilmos herceg az édesanyjától örökölt, majd az eljegyzésekor továbbadta azt szerelmének. Ezen kívül azonban Katalin általában csak visszafogott ékszereket visel, abból sem mindig a legdrágábbakat, nem veti meg a bizsut sem, sőt gumikarkötőt is láthattunk már a csuklóján.

Katalin hercegnő felvette a királyi ékszereket

Kedden azonban jelentős esemény zajlott a Buckingham-palotában: a kínai államfő, Hszi Csin-ping és neje tiszteletére adtak hivatalos fogadást. Ebből az alkalomból pedig, a protokoll előírásainak megfelelően Katalin hercegnő is magára öltött néhányat a brit királyi család híres ékszerei közül.

Katalin hercegnő fején a gyémántokkal kirakott Papyrus-tiara ragyogott. Az ékszert 1928-ban a legendás brit ékszerész, Garrard készítette Erzsébet brit királynénak egy nyaklánc felhasználásával, melyet a férjétől, a későbbi VI. György királytól kapott. Az anyakirálynő 1959-ben aztán a tiarát a kisebbik lányának, II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek ajándékozta, akinek ez lett a kedvenc tiarája. Úgy tűnik, Katalin hercegnő is nagyon szereti, ugyanis eddig mindössze három alkalommal viselt tiarát nyilvános eseményeken, és ebből kétszer ez a darab volt rajta.

Margit hercegnő (balra) és az anyakirálynő a Papyrus-tiarában
Margit hercegnő (balra) és az anyakirálynő a Papyrus-tiarával

A tiarához illő gyémánt fülbevalókat és szintén gyémántokkal kirakott karkötőket Katalin hercegnő II. Erzsébettől kapta kölcsön az alkalomra. A piros estélyi ruhát pedig – mely tiszteletteljes utalás volt a kínai zászló színére – az egyik kedvenc tervezőjétől, Jenny Packhamtől választotta.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top