Öltözködjünk

Így készíthetsz egyszerűen szuper halloweeni jelmezt és hozzá illő sminket

A halloweeni bulira nem kell méregdrága kosztümöt vásárolnod vagy kölcsönöznöd, szuper csontvázas jelmezt, a hozzá illő sminkkel készíthetsz magad is egyszerűen, olcsón és gyorsan. Mutatjuk, hogyan csináld.

A nálunk is egyre népszerűbb, október végi halloweeni bulik nem lennének teljesek rémisztő jelmezek nélkül. Ha időhiányban szenvedsz, vagy nem szeretnél pénzt kiadni a jelmezedre, készítsd azt el magad könnyedén, gyorsan, egyszerűen és olcsón. Akár a buli napján.

Így készül halloweenre a csontvázjelmez

Egy fehér és egy fekete pólóra lesz szükséged a halloweeni jelmez elkészítéséhez. Az egyiket szét kell vágnod, döntsd el, melyiket sajnálod kevésbé. Hogy szimmetrikusan vághasd ki a “csontokat” a póló anyagából, öntapadós papíron érdemes előre megrajzolni a mintákat. 8-10 egyre kisebb méretű kifliszerű csíkot rajzolj egymástól azonos távolságban a papírra a szélétől kb. kétujjnyi távolságban.

Hajtsd félbe a pólót pontosan a közepénél, az oldalaknak tökéletesen fedniük kell egymást. Ragaszd vagy gombostűvel rögzítsd a pólón a sablont úgy, hogy a kisebb “csontok” kerüljenek a póló nyaka irányába. Hegyes ollóval óvatosan vágd ki a megrajzolt mintákat.

Ha valamennyit kivágtad, vedd le a papírt a pólóról, és nézd meg a végeredményt. Ezt a kivágott ruhadarabot vedd a másik fölé, és máris tökéletes csontvázas jelmezt készítettél halloweenre. Hogy jelmezed tökéletes legyen, a félelmetes smink sem maradhat el.

Így készítheted el csontvázjelmezed mellé a halloweeni sminket

A csontvázas halloweeni sminkhez fehér alapozóra vagy fehér arcfestékre, illetve fekete szemhéj- vagy fekete arcfestékre lesz szükséged.

A sminkhez a fehér alapozót vagy arcfestéket nedvesített szivaccsal, ecsettel egyenletesen vidd fel az arcodra, kihagyva a szemkörnyéket. Fogd a fekete festéket, és fesd vele körbe a szemeket a szemhéjakkal együtt. Első pillantásra úgy fogsz kinézni, mint egy pandamaci, de ne aggódj, még csak a smink felénél tartasz.

Következő lépésként az orrod hegyét is fesd feketére, majd a száj vonala következik, amit hosszabbíts meg egy fekete csíkkal, azután pedig keresztbe húzz az ajkakon függőleges vonalakat egymástól nagyjából azonos távolságra.

Világosabb szürke vagy barna színű szemhéjpúderrel a fekete festékek körvonalait lágyítsd el, hogy ne legyen a fehér mellett túl éles a kontraszt, végül a fehér festékkel a “fogakat” fehérítsd. Máris kész a szuper csontvázjelmez mellé a még szuperebb halloweeni sminked. Rémisztően jó szórakozást kívánunk halloween éjszakájára.

További halloweeni jelmez témájú cikk az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top