Öltözködjünk

Őszi divat, 2015: így öltözz, ha plus size vagy

A 2015-ös őszi divat színei, anyagai és mintavilága igazi telitalálat a telt nők számára. Tehát itt az ideje tobzódni a trendekben!

Az új évszak beköszöntével szerencsére a telt nőknek sem kell lemondaniuk a legfrissebb divatirányzatokról. Jómagam sosem voltam “ez a trend, ezt kötelező megvenni” típus, sokkal inkább azt vallom, a meglévő kínálatból mindenki válassza ki a stílusához és testalkatához leginkább passzoló darabokat. Az idei őszi divatirányzatok viszont kimondottan kedveznek nekünk.

Oh, azok a 70-es évek!

Számos ruhamárka a 70-es évek újragondolt trendjére építette őszi kínálatát. A kasmírmintás, hippi életérzést idéző tunikák, kimonók és bő szárú nadrágok mindenképpen figyelemfelkeltőek és remekül kombinálhatók egyszínű darabokkal.

Műszőrme, nagy volumenű kabátok, hasított bőr hosszított dzsekik, mik meleg tónusú avarszínekben vagy épp a paletta halvány pasztellárnyalataiban készültek az idei szezonra, és jellemző a laza szabás, oversize (vagyis túlzott méret) fazonok, amik nem kimondottan követik a test vonalát. A sokak által imádott motoros dzsekik maradnak, néhol rojtos kiegészítést kaptak, ezzel is erősítve a 70-es évek szabad életérzését.

A 70-es évekre jellemző feltűnő minták visszatérnek, jellemzően 2-3 színkombinációban a térdig érő vagy épp maxiruhák felületein. Meleg terrakotta mély kékkel és fehérrel kombinálva vagy épp üde narancssárga és fekete kontrasztja, mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló variációt.

Megnézem
Összes kép (1)

A jeggingsek (leggings hatású, elasztikus szűk farmernadrágok) mellett a 2015-ös őszi divatban egyre nagyobb teret hódítanak a bő szárú nadrágok és a nyáron divatos nadrágszoknyák ősszel farmerből és geometriai mintás anyagokból készülnek. A boka fölött végződő nadrágok nem lesznek mindannyiunk kedvencei, hiszen alapvetően optikailag rövidítik a lábakat, de ne keseredjünk el, hiszen szoknyákból sem lesz hiány. A telt hölgyek jolly jokere, a ceruzaszoknyák földszínekben, hasított bőrből (vagy épp hasított bőrhatású anyagból) készülnek, és egy magassarkú cipővel vagy csizmával tökéletes nőies megjelenést garantálnak. Egyszínű változatok mellett a merészebbek állatmintás ceruzaszoknyával is kísérletezhetnek.

Divat, nem csak a kabát alatt

Igazi üde színfolt az őszi divat palettáján a kabátok sokszínűsége. Nem csupán galambszürkében és fekete 2 soros szűkített kabátokban kell gondolkoznunk, hiszen a pelerinek, bő szabású szövetkabátok és az ősszel stabilan domináló állatminták feldobják utcai öltözetünket. A színek és minták már nem csupán kabátunk alatt bújnak meg és a kínálat rendkívül bőséges ahhoz, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez legközelebb álló darabot.

Eloquii - Persona
Eloquii – Persona

Mély lilás és vöröses tónusok

A nyár cukorkaszínei után jóleső érzés kicsit mélyebb színtónusokba öltözni, idén ősszel pedig a burgundi, borvörös, mély lilás kékek, királykék vagy épp a terrakotta árnyalatai mind megjelennek a kínálatban. A hozzám hasonló fehér bőrű és inkább hűvös tónusú színeket kedvelők egy percig se keseredjenek a rozsdavörös árnyalatokat látva, hiszen számunkra a kékek és lilás burgundi remek választás lesz az idei szezonban.

Persona
Persona
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

 

Olvass még a 2015-ös őszi divatról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top