Öltözködjünk

Ezért örülj, ha szemüveges vagy!

A trendek és az önkifejezés híveinek nagyon jó hírünk van: a szemüveg mostanában nemcsak divatos, de még a megítélésünket is javíthatja.

Stílusos

A fiatalabb olvasók fejében talán már meg sem fordul, hogy aggódjanak, amikor az orvos szemüveget javasol, de 30-40 évvel ezelőtt bizony még sok nő aggódott azon, hogy ha “pápaszemes” lesz, a világ és persze azon belül is a férfiak kevésbé találják majd vonzónak. Az internet korában azonban a geekeknek és a hipsztereknek köszönhetően a szemüveg nemhogy elfogadott, de kifejezetten divatos. Persze a kínálat is jelentősen megváltozott a több évtizeddel ezelőtti magyar választékhoz képest. Szerencsére. Mert az szánalmas volt, amit itthon kapni lehetett. A szemüveg stílusosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a divatipar legnagyobb nevei, Armani, Prada, Dior is beszálltak a keretgyártásba.

Ezért örülj ha szemüveges vagy!

A szemüveg tehát valóban kiegészítővé, az önkifejezés egyik eszközévé vált, a kínálat óriási, a kollekciók évente megújulnak. Gyakorlatilag bármilyen arcformához, alkalomhoz, elváráshoz találhatunk megfelelő keretet, és még az sem biztos, hogy vagyonokat kell kifizetnünk, mert a 8-10 ezer forintos kategóriában is kaphatunk valódi szépségeket. Itt is működik ugyanis az, ami a ruháknál: az olcsóbb márkák bátran másolják a luxuscégek formáit, színeit, mi pedig hálásak vagyunk ezért.

Felruház

A szemüveg azonban egyáltalán nem csak stíluselem, nagyon nem. Egy 2011-es brit kutatás legalábbis azt állítja, hogy a szemüveget viselő álláskeresők nagyobb eséllyel kapják meg a vágyott pozíciót, mint aki “pucér” arccal megy interjúzni. A közvélemény is úgy tartja, hogy szemüvegben mindenki okosabbnak látszik, a felmérés szerint pedig az emberek 43 százaléka intelligensebbnek, komolyabbnak tartja azt, aki akár csak dioptria nélküli üveggel ellátott keretben feszít. Sajnos, egy másik kutatás szerint ezt a remek első benyomást öt perc alatt tönkretehetjük, ha butaságokat beszélünk. Ettől függetlenül a hatás tudatában önbizalmat adhat egy állásinterjún vagy fontosabb tárgyaláson, prezentáción az, ha szemüveget viselünk.

Ezért örülj ha szemüveges vagy!

Megvéd

A szem érzékeny szervünk, a legkisebb bele került idegen test, még egy porszem is komoly gondot jelenthet. Rengeteg ember szeme még az átlagosnál is rosszabbul tűri az ilyen megpróbáltatásokat, ezért az ő számukra különösen jól jön a szemüveg, hiszen jelentősen csökkenti az irritáció lehetőségét. Nem véletlen, hogy bizonyos munkáknál kötelező, és számos sportnál javasolt a szemüveg viselése. Ha pedig a látásunk miatt úgyis szükség van rá, kész nyereség, hogy védve vagyunk a huzattól, szélvihartól.

Kombinál

Általánosnak mondható divatügyi igazság, hogy napszemüvegben mindenki jobban néz ki. De nemcsak a megjelenés miatt lehet szüksége az embernek sötét lencsékre: sokan extrém mód érzékenyek a fényre. A fényre sötétedő dioptriás szemüvegek remek megoldást jelentenek erre a problémára, így a napszemüveg és vele a menőség faktor beépítetté válik. Ahogy kimegyünk a napra, pár másodperc alatt egyből napszemüveggé sötétedik az egyébként sima, átlátszó üveg. Ez a megoldás nyilván drágább, viszont cserébe rendkívül praktikus és a megfelelő kerettel párosítva igen jól is néz ki.

Ezért örülj ha szemüveges vagy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top