Öltözködjünk

Így válassz fehérneműt, ha plus size vagy!

Sokszor a legfontosabb az, ami a szem előtt rejtve marad. Szép fehérneműre pedig a plus size nőknek is van igényük.

Emlékszem a nagymamás, vastag pántos és szinte csakis fekete vagy fehér színben kapható melltartókra. Mert pár éve ennyi lehetősége volt annak, aki a plázák max. 80C méretén túl szeretne fehérneműt találni magának. Nem értettem, miért nem gyártanak plus size méretben, hisz igény lenne rá és egy huszonéves (vagy akár egy korombeli) is vágyik a divatos, színes és szexi darabokra, akár 95-ös méretben is.

Így válassz fehérneműt, ha plus size vagy!

Minőség és méret

Hiba lenne azonban figyelmen kívül hagyni a fehérnemű minőségének fontosságát, hiszen a legcukibb pink melltartó sem tölti majd be funkcióját, ha nem biztosít kellő tartást és formázást, és ez bizony nem csak a plus size lányok esetében igaz.

Az első és legfontosabb lépés a méretünk megállapítása. Nemrégiben az egyik fehérneműszalonban az üzletvezető megerősítette: a magyar nők nagy része nincs tisztában, milyen körméretű és kosárméretű melltartóra van szüksége! Pedig a legcsinosabb ruhát is tönkreteheti, ha nem megfelelő a szemnek láthatatlan alsónemű! Azon túl pedig másfajta melltartóra van szükségünk kismamaként, sportoláshoz, otthoni munkához, vagy épp egy csábítóan dekoltált ruhához.

Így válassz fehérneműt, ha plus size vagy!

Ahogy a plus size ruháknál, úgy a fehérneműknél is felmerül a kérdés: a mérettel arányosan nő az ár is? Vagy mégsem? Amennyiben a plázás tömeggyártásban készülő fehérneműkhöz hasonlítjuk, elképzelhető, hogy picit vagy nagyon, de drágább egy 90E méretű darab az erre specializálódott üzletekben, de mennyi is az annyi? Mint minden ruhadarabnál, úgy a fehérneműnél is az alábbi képlet alapján állapíthatjuk meg valódi értékét: x forint / viselés száma. Vagyis ha egy melltartó 15 000 Ft-ba került és évente legalább 30-szor felvesszük, a tényleges ár 500 Ft és így tovább. A jó minőségű darab befektetés, és teljesen megváltoztatja minden egyes ruhadarab viselését. Anyukámat idézve: két dologra ne sajnáld a pénzt, kislányom, a lábbelire és a fehérneműre, hiszen ezekben töltöd el naponta a legtöbb időt. És mennyire igaza van!

Alapdarabok

Ha már tudjuk a méretünket, fontos átgondolni, mire is van szükségünk? Amint fentebb említettem, az élet különböző szakaszaiban más-más típusú fehérneműre van szükségünk. Sportolásnál az esztétika másodlagos, a nedvszívó képesség és a tartás viszont annál fontosabb, míg egy testre simuló ruha alá ildomos lézervágott, szinte láthatatlan alsót választani. Sokat segíthetnek a döntésben a szakképzett eladók, így ne féljünk kérdezni! Még ha átláthatatlannak is tűnik a szivacsos, merevítős, csipke vagy félkosaras, saját tapasztalat alapján mondom, megtanulható!

Így válassz fehérneműt, ha plus size vagy!

Az alapdarabok nálam az alábbiakból állnak: úgynevezett pólómelltartó (vagyis nem csipkés, nem mintás, hanem egyszerű, sima, szivacsos, így nem átlátszó a póló alatt) fekete és fehér színben, testszínű melltartó (mert fehér blúz alatt viselve “láthatatlanabb”, mint a fehér melltartó), magas derekú, lézervágott alakformáló alsó, sportmelltartó, és persze pamut-, illetve lézervágott alsóneműk. Ezeken felül természetesen van pár “esztétikai” darabom is, mintás, romantikus vagy épp szexi, amiket viselve magabiztosabbnak érzi magát minden nő.

Hol vásároljunk?

Szerencsére már Magyarországon is egyre több cég forgalmaz csinos plus size fehérneműket, de akár internetes áruházakból is rendelhetünk a fotel kényelméből.

A teljesség igénye nélkül egy rövid lista kizárólag magyar forgalmazókkal, ha nagyméretű fehérneműre lenne szükséged:

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top