Öltözködjünk

Hogyan kell öltözködni kánikulában?

30 fok árnyékban... Mit vegyünk fel, hogy ne azt érezzük, forró páncélba vagyunk csomagolva? A következő tippek segítségével a forróságban is jól érezhetjük magunkat.

1. Kerüljük a szintetikus anyagokat

A könnyű pamutból, selyemből vagy lenvászonból készült ruhadarabokat jó viselni a kánikulában. A műszálas darabok nemcsak melegítenek, hanem ha izzadunk, szó szerint a testünkhöz tapadnak. Ez pedig nagyon kellemetlen érzés.

2. Világosat a sötét helyett

A világos színek visszaverik a napfényt, a sötétek ezzel szemben elnyelik, így elraktározzák a meleget. A világos színű ruhák közül a világoskéket és a világosszürkét érdemes kerülni, mert ezeken látszik meg legjobban az izzadságfolt.

3. Bővebb fazon a szűk helyett

A lenge, bővebb fazonú ruhák sokkal jobban átengedik a levegőt, mint a szűk darabok. A melegben inkább válasszunk bővebb blúzokat, szoknyákat, mint szűk minit vagy famernadrágot.

Hogyan kell öltözködni kánikulában?

4. Bizsu helyett valódi ékszerek

A színes bizsuk csodásan néznek ki a lebarnult bőrön, de vigyázat, az izzadság oldhatja a gyenge minőségű divatékszerek színeit, így azok csúnyán befoghatják a bőrt. Az ezüst vagy arany ékszerek esetében nem kell ilyentől tartani.

5. Öv helyett napszemüveg

A kiegészítőket is érdemes hanyagolni a hőségben, minden egyes darab csak melegít. Főként akkor érezhetjük, hogy melegünk van, ha övet teszünk a nadrághoz, szoknyához. A testünkhöz szorított anyagon keresztül nem jut levegő a bőrhöz. Az egyetlen nélkülözhetetlen kiegészítő a kánikulában egy jó napszemüveg.

6. Szandált a balerina helyett

Nyáron a szandál a legideálisabb viselet. Igaz, hogy a balerinacipők is nyitott lábbelinek számítanak, de a lábujjak és a talp is könnyen beleizzad.

7. Hosszú a rövid helyett

Sokkal jobb választás melegben a lenge maxiszoknya, mint a mini. Gondoljunk csak arra, hogy a sivatagi országok népei is hosszú ruhákat viselnek. A hosszú szoknya véd a naptól és a levegő is nagyon jól átjárja.

8. Fejfájás helyett fejfedő

Ha huzamosabb ideig a napon tartózkodunk, kötelező valamit a fejünkre tenni, különben napszúrást kaphatunk. Nagyon trendi most a szalmakalap bármelyik fazonja, nemcsak a nők, a férfiak és a gyerekek is szuper darabokat találhatnak a fast fashion márkák üzleteiben.

Frizurák hőség idejére:

Hogyan kell?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top