Öltözködjünk

5 tipp, hogy mit vegyél fel esküvőre

Esküvőre vagy hivatalos, és semmi ötleted, hogy mit kellene fölvenned? Adunk néhány tippet, mit érdemes, és mi az, amit semmiképpen sem illene viselned egy esküvőn.

Esküvőkön van néhány írott és íratlan szabály, hogyan és milyen öltözetben illendő az esemény vendégeinek megjelenniük. Itthon kevésbé jellemző a meghívón a dress-code. Ha mégis feltüntették, akkor annak megfelelő öltözékben menj, ha nem, akkor magadnak kell kitalálnod és kiválasztanod a legmegfelelőbb esküvői viseletet.

A fehér a menyasszony színe, ha ő történetesen mást is választ
A fehér a menyasszony színe, még ha mást választ is

1. Az esküvőn a fehér a menyasszony színe

Bármilyen nyári meleg is van, vendégként nem illendő fehér ruhát választanod esküvőre. A fehér ezen a jeles eseményen akkor is a menyasszony színe, ha ő éppen törtfehérben vagy ekrü színben mondja ki a boldogító igent. Ugyanakkor fekete felsővel kiegészített vajszínű szoknya (vagy ennek fordítja) nagyon is megengedett.

A fekete-fehér mindig ünnepélyes
A fekete-fehér mindenkor ünnepélyes

2. Kis feketédet bármelyik esküvőre felvehetnéd, de…

A fekete koktélruha vagy bármilyen – egyenes vagy A-vonalú – térdig, térd alá érő fekete ruha, a szoknyával és felsővel kombinált összeállítás bármelyik esküvő tökéletes öltözéke lehet. Ha sötét színben gondolkozol, nyerőbb választás lehet a sötétkék, a sötétlila, a sötétzöld valamely árnyalata. Legyen bármennyire is elegáns és ünnepélyes “kis fekete” ruhád, előfordulhat, hogy épp abból az ifjú párból vált ki a fekete rossz érzéseket, akik téged látnak vendégül az esküvőjükön. Kicsi az esélye, de megtörténhet.

A kisfekete mindig jó választás
“Kis fekete” helyett inkább sötétkéket

3. Az esküvő a menyasszonyról szól

Szabály, hogy az esküvők középpontjában a menyasszony áll, hiszen ez az ő legszebb napjuk. Érdemes mindenkor olyan ruhát választanod, amelyik nem vonja el a násznép figyelmét az aráról. Kínosan fogod magad érezni, ráadásul a menyasszony rosszalló pillantását is megkaphatod, ha esküvői öltözéked fényesebbre, vonzóbbra sikeredne, mint az övé. A túlzottan kivágott vagy kihívó ruhákat inkább valami jó kis bulira tartogasd, mint esküvőkre, lakodalmakra.

Inkább más alkalomra válassz feltűnő ruhákat
Inkább más alkalomra válassz feltűnő ruhát

4. Esküvőn a kevesebb mindig több

Ahogyan a fehér színt, úgy a túl sok mintát, a túl hosszú ruhát is megfelelőbb más alkalmakra tartogatnod. A visszafogottság az esküvőkön többet mutat, mint a harsányság.

A nagyvirágos, hosszú sem a legelegánsabb esküvői viselet
A nagy virágos hosszú sem a legalkalmasabb esküvői viselet

5. Esküvőn a nadrág inkább a férfiaké, de…

Az esküvő olyan esemény, amelyre nem igazán illik nadrágot fölvenni – kivéve a férfiaknak. Ha mégis ragaszkodnál a nadrágos megjelenéshez, akkor lehetőség szerint bővebb szabású nadrágszoknya mellett dönts. Szóba jöhet a finom, lágy esésű anyagból készült overall vagy a különleges szabású nadrágkosztüm is.

Nadrágkosztüm és overall elmehet
Nadrágkosztüm és overall – alkalmi öltözet lehet

További esküvőiöltözet-ötletek a videóban

További esküvő, ruha cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top