Öltözködjünk

Ezért tetováltatnak magukra egyre többen pontosvesszőt

Neked is feltűnt, hogy mostanában egyre több ember csuklóján, nyakán, bokáján vagy más testrészén virít pontosvessző? Megvan az oka.

A helyesírási szabályzat szerint pontosvesszővel határoljuk el egymástól többszörösen összetett mondatokban a szorosabban összetartozó tagmondatok csoportjait. Kéttagú összetett mondatban is állhat pontosvessző, ha a tagmondatok kapcsolata laza

A pontosvessző mint tetoválás azt  jelenti, hogy a történet nem ért még véget. A reményt és szeretetet fejezi ki azok számára, akik valamilyen mentális betegségben, például depresszióban szenvednek, önmagukat bántalmazzák, vagy az öngyilkosság gondolatával küzdenek, de vonatkozik azokra is, akiknek összetört a szívük, vagy elveszítettek valakit, akit szeretnek.

Ezért tetováltatnak magukra egyre többen pontosvesszőt

Vagyis a pontosvessző-tetoválás nem valamiféle múlékony hipszter divathóbort, aminek sokan tartják. Legalábbis azok számára biztosan nem, akik tisztában vannak a mondanivalójával.

Forrás: metro.co.uk

Nézegess még tetoválásokat az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top