Öltözködjünk

Pareót mindenkinek!

A pareo vagy más néven szárong egy szuper nyári viselet. A strandra a legtökéletesebb, hogy elfedjük vele a kényesebb testrészeinket.

A pareo  a Cook-szigeteken és Tahitin használatos szó a szoknyára. Eredetileg női szoknyát jelent, a férfiak ágyékkötőjét “maro”-nak hívják. Manapság a kifejezés bármilyen ruhadarab viselésére utalhat, mely a test köré van tekerve: nők és férfiak hordhatják.

Hogyan tudod használni ezt a trükkös ruhadarabot?

  1.  Elől-hátul csomózós változat: tartsd a szárongot a hátad mögött, a kezeid alatt. A szárong két végét kösd meg néhányszor magad előtt, végül kösd meg hátul a nyakadban.
  2. Elől megkötős verzió: tartsd a pareót magad előtt úgy, hogy a melled fölé érjen. A két felső sarkot húzd a hátad mögé, keresztezd, s húzd előre a derekad magasságában. Kösd meg elöl.
  3. Egyvállas szarong: A hátad mögül húzd előre a szárong két felső sarkát, s a melleid előtt keresztezd őket. Az egyik sarkot húzd át a hónod alatt, majd a válladon kösd meg a másikkal.
  4. Egyszerű szoknyaként: a derekad magasságában simán kösd össze a két felső sarkot.
  5. Háromszöges szoknya: hajtogasd háromszög alakúra a pareót, majd a csípődön csomózd össze a hosszabbik végeket.

Még több tipp és egy videó a pareo viseléséhez a Dundi Angyal blogon!

Pareót mindenkinek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top