Öltözködjünk

5 tipp, ami megnyújtja a fürdőruhád életét

Egy igazán minőségi fürdőruha nem olcsó mulatság, ráadásul nincs annál bosszantóbb, mikor megtaláljuk álmaink darabját (amit ránk szabtak és a színe is ideális), de hamar elkopik és már nem kapunk belőle újat. Két megoldás van: vagy veszünk egyszerre három darabot a kedvencből, vagy megpróbálunk vigyázni rá. Az utóbbi valamivel olcsóbb megoldás.
  1. Öblítsd ki, ha tengerben vagy klóros vízben fürdőzöl

Bár a textilipar sokat fejlődött, azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy a fürdőruhák vékony, fényes anyaga nem a legtartósabb és legellenállóbb a világon. Ezért ha vegyi hatás éri (vegyszerek, só), akkor azt érdemes mielőbb megszüntetni. Amikor a strandolás után leveszed a fürdőrucit, akkor érdemes átöblíteni. Elég tiszta víz alá tartani a strand zuhanyzójában, már azzal is kevesebb lesz benne a vegyszer.

  1. Vigyázz, mire ülsz rá

A kémiai behatások mellett érdemes fizikai roncsolódás ellen is védeni a bikinit. A medencék pereme gyakran rücskös, hogy ne legyen csúszós. Ez praktikus, de a ruha anyagát könnyen szöszössé teheti. A sziklákkal is hasonló a helyzet, egy élesebb szél könnyen meggyötörheti a fürdőruha anyagát. Ezért jó (többek között) a strandszoknya, ha arra ülsz, a fürdőruhád biztonságban van, vagy ha nem üldögélsz, csak a plédeden, az is megoldás.

5 tipp, ami megnyújtja a fürdőruhád életét
  1. Ne mosd mosógépben!

Kímélő program ide, jó minőségű anyagok oda, a legjobb a kézi mosás. Valljuk be, a fürdőruhánk ritkán lesz igazán koszos. A homok, ha megszárad az anyag, kirázható belőle, az izzadság néhány finom dörzsöléssel eltávolítható. A medence vagy tenger vize némi áztatással távozik. Miért is kellene a gumírozás rugalmasságát a mosógépben veszélyeztetni?! A legjobb, ha használat után azonnal kimosod a kis kacsóiddal az apró ruhadarabot, és centrifugálás nélkül mehet is a szárítóra. Hamar megszárad így is, ha jó az idő.

Mit tehetsz még? Folytatás a Fürdőruhák blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top