Öltözködjünk

5 tipp, hogyan öltözz kánikulában esküvőre

Nyári esküvőre vagy hivatalos? A nagy meleg nem mentség a túl kivágott, túl mini, közönséges ruhák viselésére.
  • A ruhád legyen lenge, de ne túl mini vagy átlátszó

A kánikulában a lenge anyagú, selyem egyberuha a legelegánsabb viselet, ráadásul amint jön egy kis szellő, rögtön meglebbentheti, így kevésbé lesz meleged. Válassz például térd fölé érő kis ruhát vagy hosszú, pillekönnyű maxi ruhát. Hanyagold viszont az alig takaró miniruhát, a túl szűk, testhez tapadó fazont, amiben alig tudsz majd leülni, és a fehérneműdet megmutató, teljesen átlátszó ruhácskákat is.

A színek megválasztásakor ne feledd az aranyszabályt: bármilyen szett kiválasztásánál tilos a fehér, az ekrü és a piros szín, ha nem akarod, hogy a menyasszony örökre megharagudjon rád. A fehér és árnyalatainak viselése a nagy napon kizárólag a menyasszony kiváltsága, ahogy a piros is. Az utóbbi azért, mert ez a hagyományos menyecskeruha színe.

5 tipp, hogyan öltözz kánikulában esküvőre
  • A templomi szertartáson nem illik villantani

A nyári hónapokban nyugodtan választhatsz vállakat teljesen szabadon hagyó ruhát is. Azonban ha templomi szertartásra vagy hivatalos, feltétlen tartsd be az íratlan szabályt: a válladat nem illik megvillantani. Egy kendő vagy egy nyári blézer stílusos megoldás a kényes kérdésre, sőt egy polgári esküvőn is diszkrétebb, ha kicsit eltakarod magad. Később a vacsora és a tánc alatt már lehetsz lezserebb, felszabadultabb.

Bármennyire vagy szép és fiatal, kerüld a túl kivágott, mellkipakolós ruhákat is. A kánikulában ezt nehéz betartani, de hidd el, egy igazán elegáns nő csak sejteti a csinos alakját, így egyszerre lehet kifinomult és izgalmas. Továbbá egy átbulizott éjszakán ugye neked sem lenne jó, ha a ruhád, akkor és úgy csúszna el, ahogy semmiképpen sem szeretnéd?

  • A kalap jó szolgálatot tehet

A kalap arisztokratikus kiegészítő, és mivel idén különösen divatosnak számít, te is kipróbálhatsz egy csinos darabot, ami a forró napsütésben jó szolgálatot tehet. A kalap fazonjának kiválasztásánál fontos, hogy milyen magas vagy. Ha alacsony, ne legyen nagy karimájú, mert gombának tűnhetsz benne, inkább viselj hajdísszerű, kicsi, virágos verziót.

5 tipp, hogyan öltözz kánikulában esküvőre
  • Túl nagy méretű táska helyett picit és elegánsat

Elegáns ruha mellé kisméretű borítéktáska vagy pici ridikül illik. Bármennyire telitalálat a ruhaválasztásod, egy strandtáska méretű szatyor azonnal megöli az összhatást, ráadásul ha a válladon szorongatod, még melegít is. Pakolhatsz a nagyobb kedvencedbe is, ami később a vacsoránál szintén melletted lehet, de a szertartásra kizárólag az elegáns kicsikét cipeld magaddal.

  • A cipő inkább tipegjen, mint csoszogjon

Talán kevesen tudják, de egy igazán kifinomult nő esküvőn nem visel lábujjakat megmutató szandált, még akkor sem, ha éppen negyvenfokos a hőség. A legelegánsabb te is egy magassarkú, legalább elől teljesen zárt, igazi bőr, körömcipőben leszel. Elfogadható még, az elől kicsi nyílással ellátott topán. Ha nem akarod, hogy hamar elfáradj a magas sarkakon, a lábadra ragasztható zselés, sarok- és talpvédő párnácska jó szolgálatot tehet. De sajnos ez sem mindig segít.

5 tipp, hogyan öltözz kánikulában esküvőre

Az esküvő előtt egy-két nappal ne vegyél új cipőt, mert úgy feltörheti a lábad, hogy kénytelen leszel mezítláb táncolni. Persze, ha kimondottan ezt akarod, akkor nincs baj, ha mégis zavarna, akkor járasd be az új szerzeményt: akár otthon is közlekedhetsz benne pár napig.

Ezek után talán felmerülhet benned a kérdés, mi a helyzet a lapos topánnal, hiszen te csak ezt szereted? Nos, a lapos talpú saruk vagy papucsok inkább tengerparti esküvőkre ajánlottak, de ha szertartás után mégis valami ilyesféle kényelmesre váltasz, pláne kánikulában, az még belefér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top