Öltözködjünk

5+1 tipp, hogy mindig jól öltözött légy

Ha nincs pénzed havonta vagyonokat ruhákra költeni, és időd sincs reggelente a tükör előtt próbálgatni, hogy mi állna a legjobban, ne keseredj el! Vannak trükkök arra, hogy így is minden nap jól öltözött lehess.

A sokat emlegetett alapruhatár

Állásinterjúra vagy éppen fontos megbeszélésre igyekszel, és szeretnéd a csúcsformádat hozni, mégis bizonytalan vagy, mit vegyél fel? Ekkor ér kincset, az a bizonyos alapruhatár, amit minden nő kihasználhatna, de nem mindenki él vele. Egy egyszínű sötétkék vagy fekete ruha, egy jól szabott blézer, egy jó minőségű bőrtáska, egy mindig divatos ballonkabát, egy szép ceruzaszoknya, egy csinos nadrág, egy rafináltan szabott gombos blúz és egy fekete vagy bézs színű magas sarkú cipő, minden női ruhatárba bele kellene, hogy férjen. Ha fontos egy esemény, csak dobj be egyet az említett klasszikusok közül, és nem fogsz kilógni a tömegből, sőt egyszerűnek ámde nagyon stílusosnak könyvelnek majd el.

5+1 tipp, hogy mindig jól öltözött légy

A sok kicsi, nem megy sokra!

Ha te is hajlamos vagy, boltról boltra járni, majd összevásárolni az akciós holmikat, mert megérik az árukat, akkor rossz szokás rabja vagy. Attól, hogy rengeteg olcsó ruhát vásárolsz, még nem költesz kevesebbet: sőt. Miért nem próbálod ki, hogy egyszerre csak egy dolgot veszel, de az tényleg márkás, jó minőségű és kicsit drágább legyen? Mondjuk kerüljön annyiba, mint öt másik leárazott póló, vagy szoknya. Ha megfogadod ezt a tanácsot, egy idő után tele lesz a szekrényed valóban figyelemreméltó ruhadarabokkal, amiket még pár év múlva is büszkén tudsz viselni, és lelkiismeret-furdalásod sem lesz a felesleges pénzkiadások miatt.

Állíts össze kedvenc szetteket!

A legjobb ha mindjárt hét összeállítást válogatsz össze, így egész héten időt spórolsz, mert nem kell reggel gondolkodnod azon, mit vegyél fel. Ha hétvégén van pár óra szabadidőd, próbálgasd végig az összes ruhádat, párosítsd össze az egymáshoz jól illő darabokat, és készíts róluk fotót. Így minden reggel célirányosan veheted ki az aznapra szánt szettedet, és biztos lehetsz abban, hogy csinos leszel benne. Ráadásul úgy fog tűnni, hogy te ezeket a ruhákat a reggeli nagy rohanásban szedted így össze, és igazi profinak fogsz tűnni.

Egy szép cipő a régi ruhát is megújítja

A nők többsége, ha jó benyomást akart kelteni általában rohan, és vesz egy új ruhát, esetleg cipőt. A cipő azonban, ha lehet, még fontosabb mint a ruha, ugyanis képes feldobni egy régi ruhát úgy, hogy az összhatás lenyűgöző legyen. A jó minőségű, drágább cipő igazgyöngyként ragyoghat a lábadon, még akkor is, ha éppen nem tudtál beruházni egy vadiúj alkalmi ruhára.

5+1 tipp, hogy mindig jól öltözött légy

Kis részletek nagy hatása

Egy stílusos aprócska részlet, egy semleges ruhát is az egekig emel. Ne becsüld le az unalmasnak tűnő egyszínű pólókat, vagy nyári ruhákat, mert ha ezeket gondosan kiválasztott kiegészítőkkel viseled, igazi divatikonná válhatsz. Egy ízléses nyaklánc, egy különleges öv, egy színes fülbevaló vagy egy jól elhelyezett bross, óriási hatást kelthet a semleges darabok diszkrét bája mellett.

Állandó ékszerek: a haj, a köröm és a mosoly

Bármilyen ruhát veszel fel, lehet egy régi kedvenc darab is, akkor is gyönyörű lehetsz benne, ha ápolt a hajad, a körmöd és a mosolyod. Ne feledd, ezek a természet adta ékszereid, amelyeket mindig, mindenhol viselsz, így jó, ha megbecsülöd őket. Fontos randi vagy esemény előtt mindig legyen időd hajat mosni, ne feledkezz meg a manikűrről, és most, hogy beköszöntött a nyitott szandálok időszaka, a pedikűrről sem. Ha mindezek mellett sokat mosolyogsz, nagy baj nem lehet.

5+1 tipp, hogy mindig jól öltözött légy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top