Öltözködjünk

Szexista mosási útmutatót varrt ruháiba egy olasz márka

"Add oda anyukádnak, hogy mossa ki, az ő dolga" – ezt a szöveget nyomtatták az olasz Shoeshine márka ruháiba varrt mosási útmutatókra.

Egy olasz képviselőnő, Federica Mazzoni, aki Emilia-Romagna régió esélyegyenlőségi bizottságában dolgozik, akkor lett figyelmes a szövegre, amikor egy kardigán címkéjét olvasgatta, amit egy barátja vásárolt a fiának.

A nő felháborodott a szexista mondaton, és rögvest le is fotózta a címkét, majd a képet közzétette a Facebook-oldalán. “A mosás nem feltétlenül az anyák dolga, az apák is képesek elfordítani egy egyszerű gombot” – írta megjegyzésként a képhez.

Szexista mosási útmutatót varrt ruháiba egy olasz márka

Mazzoni szerint a címke nem csupán a nőkre vonatkozólag lealacsonyító, de a férfiakat, az apákat is sérti, hiszen azt sugallja, hogy ők még egy mosást sem képesek elindítani.

A ruhamárka forgalmazója elutasítja a politikusnő vádjait. “Ennek semmi köze a szexista iróniához. Csupán egy egyszerű poén, amit a tizenéveseknek szántunk, akik a célcsoportunk” szögezte le a cég szóvivője.

Forrás: Mirror/Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top