Öltözködjünk

Újabb divatmárkák álltak az angóranyulak mellé

Mostantól a az Inditex divatmárkái, többek között a Zara is, bojkottálják az angóraszőrből készült termékeket az állatok érdekében.

PETA brutális videójának – melyen jól látszik, min mennek keresztül a nyulak, amíg kitépkedik a szőrüket – megjelenése után több vezető divatcég is bejelentette, nem gyárt több angóraterméket. A H&M volt az első, majd csatlakozott hozzá többek között az Esprit, a Marks & Spencer, a Topshop, a Debenhams, a Primark, a Next, a New Look, a Marc O’Polo, az Acne Studios, az ASOS, a Ted Baker, a Whistles, a Victoria’s Secretet is tulajdonló Limited Brands, valamint a PVH Corp., mely többek között a Calvin Klein és aTommy Hilfiger márkák anyacége. A szörnyű körülmények között tartott angórákkal mi is foglalkoztunk egy hosszabb cikkben.

Nagy port kavart, hogy a spanyol Inditex-csoport – vagyis a Zara, a Bershka, a Pull & Bear, a Stradivarius, a Massimo Dutti és az Oysho márkák anyacége nem csatlakozott a bojkotthoz. Bár az Inditex továbbra is kiáll amellett, hogy az ő beszállítóiknak nem volt közük az állatkínzáshoz, most úgy döntöttek, ők sem forgalmaznak tovább angóraszőr termékeket – írja a qz.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top