Öltözködjünk

Az örök: Versace Haute Couture 2015

Itt van! Megérkezett! Hogy micsoda? A párizsi haute couture tavaszi, nyári kollekciója! Nézd meg te is!

 Imádom a divatot és a különböző stílusjegyeket. Lehet, azért is, mert ahogy egyre több magazint olvastam, megjött a kedvem a ruhák, a színek, az anyagok elemzéséhez, és mikor divatbemutatókon, mikor a képek előtt ülve ábrándoztam, és képzeltem el selymességüket s tisztaságukat. Szeretem a kifinomult és elegáns darabokat, ezért külön izgalommal nézem végig a párizsi haute couture tavaszi, nyári kollekciókat.  Az “haute couture” francia kifejezés, amelynek szó szerinti jelentése: “magas szabászat”.

Az örök: Versace Haute Couture 2015
Az örök: Versace Haute Couture 2015

A franciák csakis a magas színvonalú, egyedi gyártású, nemes kivitelezésű ruhatervezésre, illetve az exkluzív divatcikkekre hajlandók használni, amelyeknek minden apró részlete lényeges. Fontos az alapanyag, amiből készül, és az alkotás minden mozzanata, a tervezőasztaltól a szabáson át, egészen az utolsó öltésekig. Az “haute couture” öltözéket különlegesen finom kelmék és a ruhán alkalmazott kézi munkák is jellemzik.

Az eseményt idén január 25. és 29. között rendezik meg, első napjának fénypontja a Versace bemutató volt, amely két dolgot is ünnepelt: a fürtöket és a hullámokat. A bemutató előtt Donatella Versace elmondta, hogy a ruhák szabása a női test vonalát követi. Külön kérte, hogy egy egyenes vonalat se tartalmazzanak a ruhák, minden varrat ívelt legyen!

Az örök: Versace Haute Couture 2015
Az örök: Versace Haute Couture 2015
Tovább is van! Folytatás a Ridikül és Masni blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top