Öltözködjünk

Turitrend: ünnepi szettek a legolcsóbban

Megint itt a karácsonyi és szilveszteri bulik időszaka, amikor szeretnénk a lehető legjobban kinézni – persze a legkevesebb pénzből. Érthető, hiszen pont a partiruhákat használjuk a legritkábban, kár lenne túl sokat beléjük fektetni. Szerencsére hatalmas a turis választék!

Visszafogottan

Az ünnepi összejövetelek legszelídebb változata, amikor munkaidő után az irodában jövünk össze egy-két koccintásra. Persze az ilyen alkalmak is bedurvulhatnak, láttunk már ilyet, de a végeredménytől függetlenül az irodai partira nem kell túlságosan kiöltözni. Egy kis piros, valami kis csillogás, esetleg nagyobb ékszerek, csak hogy kicsit feldobjuk a szokásos hivatalos stílust. Ez a masnis pulóver azonnali szerelem volt, tökéletes választás, hiszen kényelmes, praktikus, máskor is felvehető, és tökéletesen illik az alkalomhoz. A piros fűzős felsővel kapcsolatban némi vita generálódott a fotózáson, hogy vajon nem túl kihívó-e egy munkahelyi bulihoz, de abban maradtunk, hogy napközben kardigánt kell fölé venni, és minél konzervatívabb nadrággal le lehet tompítani a szexiségét. Különben is, vannak olyan esetek, amikor szükség van egy kis feltűnésre, ugye?

Piros Reiss fűző, fekete Akris nadrág, masnis Topshop pulóver – Háda, Zara rövidnadrág – Party 22
Piros Reiss fűző, fekete Akris nadrág, masnis Topshop pulóver – Háda, Zara rövidnadrág – Party 22

Fémes fény                                           

Idén igen erős a metál színű anyagok használatának trendje, ami ilyenkor, év végén aztán tényleg tökéletesen időszerű. A fémes és lurex szálakkal azért sajnos érdemes vigyázni, mert némelyik darab meglepően közönséges tud lenni, nagyon fontos, hogy a kiegészítőkkel óvatosan bánjunk. A kicsit oversize arany pulóvert ezért a lehető legegyszerűbb fekete farmerrel párosítottuk, az ezüstös lurexruhához pedig szerintünk semmilyen ékszert nem szabad venni, hagyni kell a fényt érvényesülni. A metállal megbolondított összeállításokat szintén jó szívvel ajánljuk irodai partikhoz, remekül feldobják a hétköznapi nadrágokat, szoknyákat, blézereket. Komolyabb rendezvényre azonban csak speciális esetben használhatók, bár láttunk már olyan darabokat is, amelyek akár nagy estélyinek is beváltak, de az ilyen nagyon ritka.

Marks & Spencer arany pulóver, All Saints jegging – Háda, fekete lurex ruha - Angex
Marks & Spencer aranypulóver, All Saints jegging – Háda, fekete lurexruha – Angex

Tompa csillogás

A bársony gyakorlatilag évszázadok óta az ünnepélyes öltözködés egyik alapvető eleme – sajnos, az utóbbi időben már szinte csak a műszálas megoldásokkal vannak tele az üzletek. Persze az ilyen bársonyok is szépen mutatnak, de mosásban hamar elvesztik a fényüket, és soha nem nyújtják ugyanazt a csodás érzést a bőrnek, amit a valódi selyemmel-pamuttal készült anyagok. Alkalmi ruhákból meglepően jó választékot találunk szinte minden használtruha-üzletben, bársonyból pedig különösen, úgy látszik, az angolszászok igen kedvelik ezt az anyagot. Mindenféle utánajárás nélkül, azonnal ráakadtunk két gyönyörű darabra is, amelyek mindegyike tartalmaz selymet és pamutot is, így nem csak elegáns, de kényelmes megoldás egy kicsit hivatalosabb bulihoz, mondjuk egy késő délután kezdődő koktélpartihoz.

Monsoon bársonyruha, East bársonyruha – Háda
Monsoon bársonyruha, East bársonyruha – Háda

Elegáns hosszúság

Legtöbbünk életében nem gyakran fordul elő, hogy földig érő estélyiben kell megjelennünk, de azért néha megtörténhet. Ilyenkor is érdemes a használtruha-üzletekhez fordulni, és inkább rászánni egy kis időt a vásárlásra, mert az áruházi választéknál sokkal jobbat találunk, összehasonlíthatatlanul olcsóbban. Az elmúlt évek lázas turkálásai során megdöbbentően drága holmikat láttunk már valódi luxusmárkáktól, de az átlagos felhozatal is igen jónak mondható. Ezt a fekete nagyestélyit első látásra megszerettük, pedig a fodrokért különben nem vagyunk oda túlságosan, de annyira ügyes a szabása, hogy szinte mindenkinek jól áll – legalább tízen felpróbáltuk már.:) Az állatmintás selyemszoknya épp az ellentéte, nagyon kevés emberen mutat igazán jól, személyiség kell hozzá sajnos. No meg a megfelelő színek, meglepően más hatást kelt szőke hajjal például.

Helena Blaine selyem estélyi, H&M fekete póló, Jaeger állatmintás szoknya – Háda, Mulberry öv -
Helena Blaine selyem estélyi, H&M fekete póló,
Jaeger állatmintás szoknya – Háda, Mulberry öv – Vatera

Teljes gőzzel

Ha beindul a parti, és igazán mulatni akarunk, jöhetnek a flitterek! Egyik nagy bánatunk, hogy a hétköznapokban oly kevés lehetőség adódik ezekkel a kis csillogó lapocskákkal feldobni az életünket, pedig tényleg csodásan derítik fel a hangulatot. A flitterekkel persze szintén óvatosan érdemes bánni, nagyon fontos a szabás, a fémlapocskák mérete, fényessége, a ruha vagy nadrág hosszúsága. Alkattól függően egészen másra van szüksége mindenkinek, de sem a legkisebb, sem a legnagyobb méreteknek nem kell lemondania a csillogásról. Egy darabig kacérkodtunk, hogy befotózzuk nagy kedvencünket, a flitteres legginget is, de miután felpróbáltuk, rájöttünk, hogy szinte teljesen hordhatatlan, hiszen nem lehet benne ülni. Ha használtan vásárolunk flitteres ruhát, elég valószínű, hogy hiányozni fog néhány lapocska, de ezt rajtunk kívül úgysem fogja észrevenni senki. Arról nem is beszélve, hogy egy újonnan vett darabról is pillanatok alatt hullanak a flitterek, ez már csak ilyen sérülékeny trend sajnos.

Topshop flitteres ruha – Háda, Monsoon flitteres ruha – Angex
Topshop flitteres ruha – Háda, Monsoon flitteres ruha – Angex

Még több stílust találsz a szerző blogján, és ismét köszönjük a remek képeket Skoda Mercinek! A helyszínt a Mika Tivadar Mulató biztosította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top