Öltözködjünk

A Micsoda nő! prostijához hasonlították a tanárok a diáklányokat

Botrány lett az öltözködési szabályzatot ismertető előadásból.

A Micsoda nő! című filmből vett részletekkel mutatták be egy amerikai középiskola diáklányainak, hogy hogyan nem szabad öltözködniük. Miután levetítettek nekik néhány jelenetet, két tanárnő Julia Roberts filmbéli prostituált karakteréhez hasonlította az iskolába járó tinilányokat. Ami azért elég meredek dolog volt, meg kell hagyni.

Az iskola igazgatója, Ryan Hanson szerint mindezzel csupán azt akarták demonstrálni a lányoknak, hogy az öltözködésük meghatározza azt, ahogyan bánnak velük, és az ő felelősségük, hogy milyen képet közvetítenek magukról. Elismerte ugyanakkor, hogy a Micsoda nő! rossz választás volt. Az iskola egyébként azt szeretné, ha a lányok nem viselnének “rendes” nadrág helyett leggingset, harisnyát vagy szűk jóganadrágot.

Több diák, sőt szülő is felszólalt ugyanakkor az iskolai dress code ellen. Szerintük nem a lányokat kellene szolidabb öltözködésre utasítani, hanem a fiúknak kellene jobban uralkodniuk magukon. Egy diák felvetette azt is, hogy a férfi tanároknak nem szabadna a diáklányokat figyelmeztetniük, ha megsértik az öltözködési szabályzatot, ehelyett meg kellene kérniük  egy kolléganőjüket, hogy szóljon rá a tanulóra. Az iskolaigazgató szerint azonban a férfi tanároknak ugyanúgy joguk van rászólni a dress code ellen vétő lányokra, még akkor is, ha ez a szituáció meglehetősen kínos. 

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top