Öltözködjünk

Turitrend: őszi gardróbfrissítés a legolcsóbban

Hogy minél kevesebb pénzből minél több őszi szépséget vehessünk, érdemes körülnézni a használtruha-üzletekben. Mi is ezt tettük, és remek holmikat találtunk a legfrissebb trendekben, megmutatjuk!

Férfiasan nőies

A nadrág–zakó párosítás már nagyon régen a női ruhatár része, az idén azonban a valóban maszkulin stílus hódít. Hatalmas válltöméseket és bő nadrágokat láttunk a kifutón – ez azonban nekünk hétköznapra egy kicsit sok(k) volt. Ezért engedélyeztünk némi karcsúsítást és a szürke alapszínt egy piros pólóval dobtuk fel szeptemberi modellünk, Flóra segítségével.

Rene Lezard nadrág, Dream zakó – Háda, H&M póló - Angex
Rene Lezard nadrág, Dream zakó – Háda, H&M póló – Angex

Csak vonalak, semmi szín

A geometrikus minták világa sem új találmány, de nem panaszkodunk, mert tényleg látványos és jól hordható stílus. Az ilyen típusú holmikat könnyedén párosíthatjuk szinte bármilyen színnel, ezért is igen praktikusak. Mi egy ruhát választottunk a kínálatból, amit például remekül el tudunk képzelni egy piros kardigánnal vagy blézerrel.

Benetton ruha – Angex
Benetton ruha – Angex

Nosztalgia

Gondoltunk egy merészet, és összeházasítottuk az őszi–téli trendek két igen különböző résztvevőjét, a hatvanas éveket és a sportruházatot. Már csak azért is, mert ez a pöttyös ruha különben túl édi-bédi lett volna, az idén hipermenő tréning felső és a bakancs viszont kellemesen fellazította. Persze munkába azért mégis csak inkább kardigánnal vennénk fel, nyulak vagyunk.

Pöttyös ruha – lomtalanítás, Esprit tréningfelső - Háda
Pöttyös ruha – lomtalanítás, Esprit tréningfelső – Háda

Rejtekezve

A khaki színt a katonáknak és a vadászoknak köszönhetjük, akik igyekeznek észrevétlenek maradni a terepen. Bár ez a viszkóz miniruha is khaki színű, nagyon csodálkoznánk, ha nem keltené fel a figyelmet. Persze nadrággal viselve máris szolidabb, de nekünk most más volt a célunk, hiába vág Flóra olyan angyali arcot.

Viszkóz ruha, Alberto Bini len kardigán – Háda
Viszkóz ruha, Alberto Bini len kardigán – Háda

Talpig fonalban

A kifutókon szeretik a különböző stílusokat egészen szélsőséges formában bemutatni, a kötött trendet például ugyanolyan fonalból készült leggingsszel és hatalmas pulóverekkel, sálakkal illusztrálták. Mi is ezt tettük, csak éppen hordható változatban. A fekete gyapjúruhához inkább szürke kötött leggingset és kardigánt választottunk, az egyhangúságot pedig egy hatalmas piros sállal oldottuk fel.

Thomas Pink kötött ruha, piros gyapjúsál – Háda, szürke legging, French Connection kardigán – Angex
Thomas Pink kötött ruha, piros gyapjúsál – Háda, szürke leggings, French Connection kardigán – Angex

Poncsóban

Megint itt van a poncsó és a pelerin – örülünk? Nem vagyunk biztosak benne, mivel két, aránylag nehezen hordható holmiról van szó. Ha kicsik, értelmetlenek, ha nagyok, uralkodnak. Ha egyszínűek, unalmasak, ha mintásak, túl zavarosak lehetnek. De azért adtunk egy esélyt ennek a barna darabnak, és egészen meglepődtünk, milyen mutatós. Különösen a szezon egyik kedvenc színével, a rózsaszínnel párosítva.

Avant Premiere poncsó – Háda, Zara vaxos farmer – Party 22
Avant Premiere poncsó – Háda, Zara vaxos farmer – Party 22

Ártatlanul halvány

Ha már szóba került a rózsaszín, gyorsan megmutatjuk a másik összeállítást is, amit ennek az árnyalatnak szenteltünk. Persze összeilleszthettük volna a két halvány barack darabot, hogy igazán hangsúlyos legyen, de szerintünk ilyet úgysem venne fel senki. Ezért ezt a gyönyörű franciás blézert inkább egy barna bőrnadrággal adtuk Flórára, aki a falra mászott örömében.:)

Naf Naf blézer, bőrnadrág – Háda
Naf Naf blézer, bőrnadrág – Háda

Ruha a nadrág felett

Először kicsit elkeseredtünk, mikor megláttuk, hogy a divattervezők már megint a nyakunkra küldték a nadrág felett viselt ruhát mint trendet. De aztán összeszedtük magunkat, és kitaláltuk, hogy lesz jó. Ez a szűk gyapjúnadrág ezzel a bő selyemruhával szerintünk egy határozottan hordható megoldás. Talán még irodába is fel lehet venni, bár ebben azért nem vagyunk tökéletesen biztosak.

Akris gyapjúnadrág, Gerard Darel selyemruha – Háda
Akris gyapjúnadrág, Gerard Darel selyemruha – Háda

Fogak között

A látható, hangsúlyos cipzárak pár éve borzolják már a kedélyeket, a mi érzéseink is ambivalensek ezzel kapcsolatban, például egy selyemestélyin tényleg furán néz ki. Ezen a teniszruha szabású gyapjúruhán azonban teljesen rendben van – ráadásul a cipzár mellett így a sportruházati trendet is meg tudjuk mutatni. Flóra csak viccel, nem ennyire szigorú! 

Pringle of Scotlan ruha – Háda
Pringle of Scotland ruha – Háda

Mozgásban

A sportruhák folytatják a térhódítást, az idén konkrét futópólókat láttunk a kifutókon, de rövidnadrág helyett elegáns szoknyákkal párosítva. Ez a megoldás a mi fantáziánkat is megragadta, és kipróbáltuk, hogy mutat egy csinos pamutszoknya egy technikai anyagból készült pólóval. Jelentjük: jól! Persze, csak ha megtaláljuk mindkettőből a megfelelőt.

Oui szoknya, Falke futópóló – Háda
Oui szoknya, Falke futópóló – Háda

Esőben

A végére hagytuk egyik kedvenc idei trendünket, a vízhatlanságot. Ritka és meglepő eset, hogy bárminek valódi haszna legyen a divatban, pedig mi szeretjük a praktikus dolgokat. Ezért aztán végtelen örömmel üdvözöltük a vízlepergető anyagokat az őszi-téli ajánlatok között. Az esőkabát tehát most gyakorlatilag kötelező!

Strenesse vízhatlan kabát – Háda
Strenesse vízhatlan kabát – Háda

A stílusokról, trendekről még többet olvashatsz a szerző oldalán (http://kollekcio.wordpress.com) és ezúttal is köszönjük a csodás képeket Skoda Mercinek (http://prante.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top