Öltözködjünk

Ilyen lett a vasutasok új egyenruhája – fotók

Bemutatta új egyen- és formaruháit a MÁV, jövőre már ezekben kezelhetik a kalauzok a jegyeinket. A színek nem sokat változtak, de az összhatás egészen kellemes az eddigiekhez képest, és azt mondják, az anyaguk sem olcsó gagyi.

13 év után lecseréli egyen- és formaruháit a MÁV. A tavasszal készült próbakollekciót 50 MÁV-os és 50 MÁV-START-os dolgozó két hónapon át tesztelte, majd az ő tapasztalataik alapján készült el a végleges kollekció. A gyapjúszövetből készülő zakó, blézer, mellény, nadrág és szoknya színét sötétebb kékre változtatták, vékonyabb, puhább változatra cserélték az ing és a blúz alapanyagát, módosították a blúz fazonját. Az ing és a blúz gombjai, valamint gomblyukai színesek lettek: kék gomb és gomblyuk, sárga felvarrással, ami feldobja a fehér, egyszínű termékeket. A nadrágok fazonját szűkítették, egyenesebbre vették.

Ilyen lett a vasutasok új egyenruhája - fotók

A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint téli kabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel – áll a MÁV közleményében. A MÁV-csoport férfi munkatársainak új öltönyei és a női kosztümök egyaránt minőségi gyapjúszövetből készülnek, amely kis mértékben elasztánt is tartalmaz. Az új kollekció tervezésekor fontos szempont volt, hogy olyan ruhadarabok szülessenek, amelyek könnyen kezelhetők és egyszerűen tisztíthatók. Az új egyen-formaruházat minden darabja otthon, mosógépben is mosható, a kabátok lélegző alapanyaga kiváló szellőzést biztosít, az ingek, blúzok anyaga pedig megkönnyíti a vasalást.

Ilyen lett a vasutasok új egyenruhája - fotók

Az új egyenruhára fokozatosan áll át a cég, utazóként jövőre fogjuk majd érdemben érzékelni az arculatváltást.

Fotók: Mohai Balázs, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top