Öltözködjünk

A legmenőbb baba- és gyerekruhák a nagyvilágból

Június végén Olaszországba utaztam a világ egyik legnagyobb baba- és gyerekruhás expójára, amelyet már 79. alkalommal rendeztek meg Firenzében. 24 országból érkezett közel 500 kiállító, akiknek nagy része már a 2015-ben aktuális kollekcióját mutatta be.

A vásár célja elsősorban az, hogy a baba- és gyerekruhák, kiegészítők, cipők készítőit összehozza a viszonteladókkal, számomra azonban ennél sokkal többet adott: megismerhettem rengeteg minőségi, igényes és nagyon sok esetben praktikus baba- és gyerekruha-, illetve cipőkészítő vállalkozást.

Az expó szervezői és a kiállítók tényleg beleadták minden kreativitásukat a standok kivitelezésébe és a helyszín berendezésébe, nagyon ötletes megoldásokat találtam már itt is:

Baba- és gyerekruhák a nagyvilágból
Baba- és gyerekruhák a nagyvilágból

A legnagyobb meglepetés

A blogomon eddig megjelent baba- és gyereköltöztetéssel kapcsolatos tanácsaim közül a legtöbb telefonos és e-mailes megkeresés a keresztelőruhás cikkel kapcsolatosan érkezik. Az a tapasztalatom, hogy Magyarországon nem nagy a választék az alkalmi baba- és gyerekruhák kínálatában, sőt inkább “végletesnek” nevezném: vannak a nagyon habos-babos ruhák és a nagyon egyszerűek. Pedig van igény a csinos, letisztult fazonokra, amelyeket akár később is rá lehet adni a picikre.

Nem is kell Amerikába menni a szép keresztelőruhákért: az olasz gyerekruha-készítők elég jelentős része foglalkozik keresztelő- és alkalmi ruhák gyártásával, amelyek megfizethető áron vannak és minőségi anyagokból készülnek, ötletes megoldásokkal.

Baba- és gyerekruhák a nagyvilágból

Szükség van a minőségre!

Mivel a standokon kiállított darabok mindegyikét meg lehetett fogni, szagolni, tapogatni – szóval kiteljesedhettem 🙂 –, egyértelműen azt tapasztaltam, hogy azokon a standokon volt a legtöbb látogató, ahol a ruhák szépen ki vannak dolgozva (legyen szó melegítőről vagy alkalmi ruháról), nagyon ötletes mintájúak vagy fazonúak, és a felhasznált anyagok szuper minőségűek. Tehát a vásárlóknak igenis szükségük van a minőségi termékekre!

Baba- és gyerekruhák a nagyvilágból

A cipőknél pedig látványos volt a “Made in Italy” jelzésű termékek kiállítóinak népszerűsége, hát igen, néhány helyen én is hosszasan időztem, és az “Úristen, de gyönyörűűűű!” vagy az “Neeee, ez nagyon szép!” mondataimat hangoztattam, mosolyogva közben a gyártókra!

Baba- és gyerekruhák a nagyvilágból

Még több különlegesség és érdekesség a Mammba blogon! Érdemes megnézni!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top