Öltözködjünk

Olasz divatkiállítás Londonban

2014. április 2-án nagyszabású partival nyitott meg a londoni Victoria & Albert múzeumban, az április 5-től július 27-ig látogatható időszaki kiállítás, mely a Bulgari szponzorálásával, az olasz divat, a II. világháborútól napjainkig tartó időszakát mutatja be.

A vendégek között volt Domenico Dolce és Stefano Gabbana is, számos híresség, mint Tom Ford, Eva Hercigova, Naomi Campbell, Liz Hurley, Poppy Delevingne, Rita Ora. A hölgyek előszeretettel érkeztek Roberto Cavalli estélyiben, de Poppy Delevingne egy szép Emilio Pucci ruhában jelent meg.

Olasz divatkiállítás Londonban a V&A Múzeumban

 

Olasz divatkiállítás Londonban a V&A Múzeumban

 

A múzeum kurátora Sonnet Stanfill, rendkívül örült,hogy az olasz tervezők szívesen adták át legszebb darabjaikat, de érkezett a New York-i Metropolitan múzeumból is pár remek kiállítási tárgy. Öt évvel ezelőtt kezdte el a gyűjtést, mely nemcsak ruhák, táskák, cipők beszerzését jelentette, hanem levéltári forrásokból is sok hasznos és érdekes anyagra tudott szert tenni a korszak divatiparának fejlődéséről. A kiállítás bemutatja, hogy milyen hatalmas sebességgel indult növekedésnek 1951-től az olasz tervezők ismertsége, és a világon betöltött súlyuk egyre nagyobb lett forradalmian új stílusuknak köszönhetően.

Milyen különlegességek láthatók a nagy divatmárkáktól? Tudj meg többet a Boudoir a butikomban blogról!

Olasz divatkiállítás Londonban a V&A Múzeumban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top