Öltözködjünk

Oscar-gála: így öltözteténk a női sztárokat

Március 2-án átadják az idei Oscar-díjakat. A jelöltek igazán sokszínű csoportot alkotnak az öltözködési stílusukat illetően is, így joggal reménykedhetünk abban, hogy nem fullad unalomba a vörös szőnyeges felvonulás. Ezzel a mottóval néztük végig a legújabb divatbemutatókat, és választottunk ruhát a legjobb női főszereplő- és mellékszereplő-jelölteknek.

A legjobb női főszereplőnek járó díj várományosai

 

Amy Adams, Zuhair Murad couture
Amy Adams, Zuhair Murad couture

Amy Adams élete formájában van, és ezt nem fél kihangsúlyozni. Az Amerikai botrány sztárja már a szóban forgó filmben is elég sokat megmutatott, és mostanában a vörös szőnyegen sem fogja vissza magát, az idei díjátadókon rendszeresen mélyen dekoltált ruhákat visel. A Zuhair Murad estélyi különlegessége, hogy érdekesen keveredik benne a szexis és a romantikus stílus, a csipke lágysága a kék hidegségével izgalmas kontrasztot alkot.

Judy Dench, Armani Privé couture
Judy Dench, Armani Privé couture

Judy Dench nyilvánvalóan a koránál fogva is más szempontok alapján választ ruhát, mint  fiatalabb kolléganői: a díjátadókon általában kényelmes, bő szabású kreációkat visel. Az Armani Privé márka – ellentétben a legtöbb divatházzal – nem a húszas-harmincas korosztályt szólítja meg, hanem a negyven felettieket, komolyabb, elegánsabb öltözékeivel. A ragyogó tehetségű színésznőhöz kiválóan illene ez a metálosan csillogó, pezsgőszínű összeállítás a 2014-es tavaszi kollekcióból.

Sandra Bullock, Giambattista Valli couture
Sandra Bullock, Giambattista Valli couture

A színésznő Amy Adamshez hasonlóan isteni formában van, soha nem volt ilyen gyönyörű és bevállalós, mint az utóbbi időben, és biztosak vagyunk abban, hogy az Oscaron is a legjobban öltözöttek listájára kerül majd. Szeretjük őt kékben és fehérben is, így esett a választásunk erre a 2014-es tavaszi Giambattista Valli couture darabra.

Cate Blanchett, Zuhair Murad couture
Cate Blanchett, Zuhair Murad couture

Az ausztrál Cate Blanchettől nem állnak távol az elvontabb, megosztóbb szettek, így ő inkább azzal tudna meglepetést okozni, ha ezúttal egy klasszikusabb, visszafogottabb kreációban jelenne meg. Cate szőke hajával gyönyörűen harmonizálna a “szőke ruha”, ha pedig az Oscart is átveheti, jól passzol majd hozzá az aranyöv.

Meryl Streep, Elie Saab couture
Meryl Streep, Elie Saab couture

Két dolog közös általában Meryl Streep díjátadós ruháiban: a fedett karok és a praktikus zsebek. Az általunk választott Elie Saab estélyi nemhogy eleget tesz a fenti kritériumoknak, de csodásan harmonizálna a színésznő halvány bőrével és szőke hajával is. Nagyon szeretjük Merylt fehérben és aranyban is, de pirosat már régen viselt a vörös szőnyegen. Itt a legjobb alkalom.

A legjobb női mellékszereplő díj jelöltjei

 

June Squibb, Monique Lhuillier
June Squibb, Monique Lhuillier

A 84 éves éves színésznő valósággal ragyogott a Golden Globe díjátadón vörös bársonyestélyijében, ezért úgy gondoltuk, miért ne jelenhetne meg egy még ennél is feltűnőbb szettben. June karrierjét színházban kezdte, élete első filmes szerepét 1990-ben, 61 évesen kapta Woody Allentől és mindössze 16 filmben játszott, most azonban az egész világ felfigyelt különös humorára és jelenlétére a Nebraska kapcsán. A színésznő valóban megérdemli a figyelmet, és míg ezt a rózsaszín Monique Lhuillier darabot máson talán soknak gondolnánk, az ő esetében June viselné a ruhát és nem fordítva.

Lupita Nyong’o, Elie Saab couture
Lupita Nyong’o, Elie Saab couture

Nagy kedvencünk, a filmes világ legújabb csillaga, Lupita Nyong’o egyetlen szereppel és számtalan hibátlan vörös szőnyeges megjelenéssel azonnal kiérdemelte a divatikon státuszt. Bevalljuk, az ő ruhaválasztását várjuk a legizgatottabban. Viselt már monokrómot, geometrikusat, hippit, fekete-fehéret, sárgát, pirosat, zöldet. Szereti a színeket, és nem riad meg a feltűnő daraboktól sem, ebben a ruhacsodában pedig abszolút az este legjobban öltözöttje lenne.

Sally Hawkins, Alexis Mabille couture
Sally Hawkins, Alexis Mabille couture

Az angol színésznő barna fürtjeihez és világos bőréhez remekül passzol a fehér, stílusához pedig közel állnak a modernebb, letisztultabb darabok, így szerintünk ez az Alexis Mabille estélyi a 2014-es tavaszi couture kollekcióból abszolút nyerő választás lenne. Különösen, ha a színésznő a haját is visszafestené az eredeti, sötétbarna színére.

Julia Roberts, Reem Acra
Julia Roberts, Reem Acra

Julia Roberts rendre vagy nagyon mellélő, vagy nagyon eltalálja vörös szőnyeges megjelenéseit. A fekete-fehér Valentinót, amiben átvette az Oscarját, azóta is minden idők egyik legszebbjeként tartják számon, ám gyermekei születése óta jellemzően inkább konzervatív szettekben mutatkozik. Az idei SAG díjátadón végre nyitott egy kicsit, és megjelent egy harsány rózsaszín kezeslábasban (szintén Valentino), emiatt szeretnénk azt feltételezni, hogy az Oscaron is bevállal valami izgalmasat. Ez a a diszkókorszakból inspirálódott Reem Acra darab például nagyszerű választás lenne.

Jennifer Lawrence, Dior couture
Jennifer Lawrence, Dior couture

Mivel elképzelhetetlen, hogy a Dior-ház arca ne Diorban jelenjen meg az Oscaron – elvégre ezért is fizetik –, elég limitáltak a lehetőségei. A nemrég bemutatott, 2014-es tavaszi Dior couture kollekció sajnos nem bővelkedett igazán “Oscarra méltó” ruhákban, így ha Jen ránk hallgatna, inkább egy vintage vagy egy külön a számára tervezett Dior-ruhát viselne. Ám ha mégis választanunk kellene, mi erre a különleges több rétegű, lézervágott, fehér estélyire adnánk a voksunkat, a pöttyös úgyis nagyon trendi idén tavasszal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top