Öltözködjünk

Egy harcos magyar lány a londoni divatvilágban

Szkiba Zsuzsanna egyedüli magyarként lépte át a zárt londoni divatvilág kapuját, hogy a Brit Plus Size Fashion Weekend egyik irányítójaként és életmódmozgalmának "harcosaként" törölje el az előítéleteket, és megtanítsa a nőket arra, hogy "mindenkiben megvan az a bizonyos plusz, amire büszke lehet".

Hogy kerültél kapcsolatba a Brit Plus Size Divatnapokkal?

A Brit Plus Size Divathétvégét (BPSFW) idén második alkalommal rendezték meg Londonban, ahol első alkalommal még meghívott bloggerként vettem részt. Tavaly ősszel azonban ismét megkerestek a szervezők, hogy nem lenne-e kedvem közösségimédia- és kommunikációs menedzserként csatlakozni hozzájuk. Folyamatosan figyelték a munkámat, és úgy gondolták, hogy a közösségi médiában betöltött szerepemmel erősíteni tudnám a BPSFW csapatát. Óriási megtiszteltetés volt, hiszen külföldiként bekerülni a csapatba és bejutni a színfalak mögé olyan, mint egy megvalósult álom. Szeptember óta az én feladatom az esemény, a felvonuló márkák és profi külföldi modellek kommunikációja, valamint a közösségi oldalakkal való kapcsolattartás. Ez az elmúlt öt hónapban napi többórás munkát jelentett, de minden percét nagyon élveztem. Legnagyobb meglepetésemre, egyedüli külföldiként, még a kerekasztal-beszélgetésen is részt vehettem, ahol modellügynökségek és nagy ruhamárkák képviselőivel beszélgettünk a plus size divatvilág kérdéseiről és az önbizalom fontosságáról több száz ember előtt.

Mesélj az idei eseményről, kikkel találkoztál?

Ebben az évben nagyobb és merészebb volt a divathétvége: tizenhat márka és tervező mutatkozott be a kifutón, köztük a magyar közönség előtt sem idegen Asos Curve, Evans vagy a Simply Be. De a látogatóknak lehetőségük nyílt megismerni olyan új tehetségeket is, mint a szingapúri Jane Watson vagy a londoni Syreeta Badu munkái. A modellek között voltak kezdő és profi lányok is, hazánkat Farkas Évi képviselte, a nagyobb nevek közül pedig Whitney Thompson, a Tyra Banks vezette America’s Next Top Model verseny tizedik évadának győztese és David Hasselhoff lánya, Hayley Hasselhoff is feltűnt a kifutón. Egyik személyes kedvencem a plus size modellek Naomi Campbellje, Liriss Crosse, akivel végre személyesen is találkozhattam, mivel a Beauty With Plus (Pluszos Szépségek) önbizalom-növelő projektem egyik lelkes tagja, és pár hónapja interjút is adott nekem Skype-on.

Mennyire keresettek a magyar plus size modellek külföldön? Hogyan viszonyulnak a magyar tervezők a plus size világához? … A cikk folytatását a válaszokkal a Marie Claire oldalán találjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top