Öltözködjünk

Először szerepelt kerekes székes modell a New York-i divathéten

Példát akar mutatni a fogyatékkal élő embereknek.

Először szerepelt kerekes székes modell a New York-i divathétenA New York-i divathét történetében először Carrie Hammer divattervező legújabb kollekciójának bemutatóján szerepelt a kifutón kerekes székes modell, Danielle Sheypuk személyében. A nő klinikai pszichológusként dolgozik, és 2012-ben New York kerekes székes szépének is megválasztották.

“Úgy döntöttem, hogy példaképeket választok, nem pedig kifutói modelleket. Rendkívül fontos a számomra a nők pozitív testképe és az, hogy megerősítést nyerjenek az életükben és a munkájukban” – magyarázta egy interjújában a divattervező.

Sheypuk kétéves kora óta él kerekes székhez kötve, és régóta érdekli a divat. “A fogyatékkal élő embereknek látniuk kell ezt, önbizalom-erősítésként. Ettől úgy érezhetik: ha ő meg tudta csinálni, én is képes vagyok rá. Kit érdekel a kerekes szék?! – fogalmazott Danielle, aki saját bevallása szerint természetesnek és magabiztosnak érezte magát a kifutón. – Csak egy voltam a modellek közül és éppen ez az, amit akartam.”

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top