Öltözködjünk

Vásárolj Londonban! – Tuti tippek

Az Angliában kapható márkák egy részét csak a netről, illetve a turkálókból ismerjük, pedig ha valaki Londonban jár, akkor nem árt bemenni néhány boltba, mert még a nálunk szintén jelen lévő márkák esetében is nagyobb a kinti választék. Mi összeszedtük a kedvenc londoni boltjainkat az Oxford streetről.

Hogy miért az Oxford street? Az indok egyszerű: a boltok egymást érik, és még az is könnyen megtalálja, aki életében először jár a városban. Most persze mindenki mondhatná, hogy az első alkalommal a várossal és nem vásárlással kell foglalkozni, de azért másfél óra nézelődés belefér… Nem?

Uniqlo

A világhírű márkával Európán belül még Franciaországban és Oroszországban találkozhatunk, de a londoni boltjuk is elég tekintélyes méretű. Elsősorban színes, vidám darabokat forgalmaznak, mindig kifogástalan minőségű anyagokból. A szabásvonalak ritkán kacifántosak, inkább a mintákkal teszik játékossá a darabokat. Érdemes figyelni, hogy az adott szezonban ki a vendégtervező, mert elég menő kollekciók születtek az elmúlt években. Egyetlen hibája, hogy sokszor előfordul, hogy legszívesebben az összes ruhát megvettük volna, aztán fél évvel később alig találtunk olyat, ami igazán tetszik…

Vásárolj Londonban - tuti tippekPrimark

Egy biztos: a Primarkba csak akkor érdemes menni, ha van rá legalább másfél óránk és kellő türelmünk. A hatalmas áruház ugyanis az egyik legolcsóbb a városban, 5 fontos ruhákat és 10 fontos kabátokat is találunk dögivel. Tisztában is van vele a nép, hogy a Primarkban mekkora lehetőség lapul, nem ritka, hogy egy órán keresztül kell sorban állni a pénztárak előtt. Azért a Primarktól ne olvadjunk el túlságosan, ugyanis a jó minőségű holmik közé előszeretettel csempésznek silányabb anyagból készült darabokat, amelyek nagyjából 1 szezont bírnak ki.

Vásárolj Londonban - tuti tippekMonsoon

Az elegáns nők boltja, ahol elsősorban nem a legfiatalabb generációt célozzák meg. A 40-es, 50-es korosztálynak kínált ruháik választéka nemcsak levendulaszínű kosztümökből és galambszürke szoknyákból áll össze. Minőségi anyagból készült darabok nagy méretben is, ráadásul a színekkel sem fukarkodnak. Egyetlen hibája, hogy nem igazán olcsó, de biztos, hogy az ott vásárolt darabok évekig a gardrób főszereplői lesznek.

 

 

Vásárolj Londonban - tuti tippekNext

Magyarországon is volt üzlete a Nextnek, de sajnos kivonultak. Londonban hatalmas kínálattal találhatjuk szembe magunkat. Jó hír, hogy azon kevés bolt közé tartozik, ahol nagy mellre is gond nélkül találhatunk fürdőruhákat. Ne keressünk nagyon extravagáns és eredeti darabokat, a Next az alapdarabokra esküszik, azokból viszont nagyon jó minőségű holmikat tudunk összeszedni nem túl magas áron. A gyerekruháik pedig kifejezetten cukik.

 

 

Vásárolj Londonban - tuti tippekAccesorize

Már a nevéből is lehet tudni, hogy ez a bolt bizsukkal van tömve, de tényleg. A gagyi darabok mellett igazi kincsekre bukkanhatunk, sőt néha elég jó táskákat is ki lehet fogni. Érdemes megnézni a kiárusítós polcokat is, mert a szemfülesek fillérekért vehetnek olyan kiegészítőket, amelyek simán feldobják a legunalmasabb ruhát is. 

 

 

 

Top Shop

A Top Shop elsőre talán túl dúsnak hat, mert a minták és a fazonok merészek a magyar ízlésnek, de higgyetek nekünk, a sok harsány, rajzfilmbe illő darab között igazi kincsekre is találhatunk. Menő cipőkre és elegáns kisestélyikre is bukkanhatunk, amiben pedig igazán erősek, azok a kiegészítők. Ugyan nem a legolcsóbbak, de mutatósak. Amiről pedig ne feledkezzünk el: hogy a Top Shop által időről időre piacra dobott limitált szériás kollekciók keretében például esküvői ruhát vehetünk szinte fillérekért. Az se féljen, aki nem jut el Londonig, a Top Shop szállít Magyarországra is, és elég megbízhatóak, úgyhogy érdemes bevállalni.

Vásárolj Londonban - tuti tippekUrban Outfitters

Elsősorban az underground divat kedvelői fogják szeretni az Európa több városából is ismerős Urban Outfitterst. A londoni boltot mi elsősorban a cipő- és a pólókínálat miatt szeretjük, de az sem jár rosszul, aki a kisöccsének keres valamilyen deszkás darabot. Aki Nike Freerun cipőre hajt, az mindenképpen itt keresgéljen, mert a legjobb fazonokat tuti itt találja.

River Island

A márkát a magyarok nagy része a turkálókból ismeri. Elsősorban fiatalos, vagány darabokat forgalmaznak, ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor akad egy-két túlságosan merész holmi is, de hát ne csodálkozzunk ezen, ha egy márka Rihannát kéri fel vendégtervezőnek. Akkor érdemes benézni, ha valaki vidám és bevállalós ruhák után kutat, de nem kell félni, nem kizárólag fenéktakaró hosszúságú nadrágok vannak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top